Politie Zuid-Holland-Zuid

12/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

12-01-2005 - Persberichten District II

HENNEPKWEKERIJ
SLIEDRECHT Na een tip gingen agenten op zaterdagavond 8 januari naar een pand aan de Rivierdijk te Sliedrecht. Daar troffen zij een kleine hennepkwekerij aan met 40 planten en 15 kilogram henneptoppen. Buiten stond een bestelauto met een aantal zakken waarin ook ongeveer 45 kilogram planten zat. In het pand waren diverse mensen aanwezig; zij werden aangehouden en in verzekering gesteld. Het gaat om twee mannen van 19 en 24 jaar uit Leerdam, een 37-jarige vrouw en een even oude man uit Sliedrecht die het pand bewoonden, een 50-jarige man uit Gorinchem en een 40-jarige man uit Papendrecht. De planten en de bestelauto zijn in beslag genomen. Ecoloss, een gespecialiseerd bedrijf, heeft de kwekerij ontmanteld en zal de planten vernietigen. De 37 jarige verdachte uit Sliedrecht en de 40 jarige verdachte uit Papendrecht zijn dinsdag 11 januari 2005 voorgeleid aan de Rechter-commissaris en zitten nog vast. De overige verdachten zijn heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VERLICHTINGSCONTROLE
GROOT-AMMERS Tijdens een verlichtingscontrole op de Gelkenes hebben politieagenten 10 bekeuringen uitgeschreven voor fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 11 januari 2005 van 07.00 uur tot 09.00 uur.

SNELHEIDSCONTROLE
ALBLASSERDAM - Tijdens een snelheidscontrole op de Edisonweg hebben politieagenten 35 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 11 januari 2005 van 08.00 uur tot 10.15 uur. In totaal controleerden zij met de fotoradar 640 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur.

DUUR DAGJE
HOOGBLOKLAND - Een 30-jarige Nederlander heeft op dinsdag 11 januari twee flinke boetes gekregen van de politie. Politieagenten hielden de man aan op de A27 voor een routinecontrole. Hij bleek in zijn kofferbak twee wapens te hebben liggen, een luchtbuks en een jachtgeweer. De man, die woonachtig is in Frankrijk, ging vrijwillig mee naar het politiebureau. Hij verklaarde de wapens uit een erfenis te hebben gekregen. Op het bureau kreeg de man een boete van 900 euro voor verboden wapenbezit en hij deed afstand van de wapens. Eerder die dag had de man in een andere regio ook al een boete van 140 euro gekregen voor het niet handsfree bellen

MAN STEELT IJSJES EN DARTPIJTLTJES
LEERDAM - De politie heeft dinsdagavond 11 januari een 31-jarige man uit Leerdam aangehouden op verdenking van diefstal van een tiental ijsjes en negen dartpijltjes uit een schuur aan de Prinses Marijkestraat in Leerdam. De bewoonster van het huis kwam na het wegbrengen van haar zoontje de verdachte tegen bij de poort van haar woning. Op de vraag wat hij daar deed, zei hij dat hij zijn poes zocht. De man had een tas bij zich. Toen de vrouw daar in keek, zag ze niets bijzonders. Maar omdat ze de situatie wel vreemd vond, probeerde ze de man tegen te houden. Na wat duwen en trekken, liep de man weg richting de Van Stolbergstraat. De buurman van het slachtoffer ging de verdachte achterna en het lukte hem de verdachte mee terug te nemen naar de woning waar de politie werd gebeld. De ijsjes had de verdachte onderweg laten vallen, de dartpijltjes bleken onder in de tas te zitten.

DOORRIJDER ONDER INVLOED
LEERDAM- Een 42 jarige man uit Asperen is door politieagenten in zijn woning aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op dinsdagavond, 11 januari 2005 rond middernacht. De verdachte was betrokken bij een kleine aanrijding in de Hogenhoek te Leerdam. Hij botste met zijn auto tegen een geparkeerde auto waardoor lichte schade ontstond. Vervolgens reed de verdachte weg zonder zijn identiteit kenbaar te maken. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep ( 650 ugl/L) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 7 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.