Politie Zuid-Holland-Zuid

12/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

12-01-2005 - Persberichten District I

BRAND ONDER KWANTUM; POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT - De politie is op zoek naar getuigen van een brand in de lege parkeergarage onder de Kwantum aan de Spuiweg op 7 januari omstreeks 06.30 uur. Een drietal zwervers bivakkeerde daar in een tent. Zij werden lastig gevallen door vier jongens die later terugkwamen. Een van hen stak toen de tent en een matras in brand terwijl zijn vrienden toekeken. De drie zwervers konden net op tijd uit de tent ontsnappen. Er vielen geen gewonden. De tent en het matras waren totaal afgebrand.

De politie is op zoek naar mensen die meer weten of iets of iemand gezien hebben ten tijde van de brand. Zij kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

TELEFOON
DORDRECHT- Een 48 jarige vrouw uit Dordrecht is beroofd van haar mobiele telefoon. Dit gebeurde op maandagavond, 10 januari 2005 omstreeks 21.30 uur in de Kortenaerstraat. De vrouw werd in de brandgang door een vrouw aangesproken en in haar gezicht geslagen. Daarna kwam er een man die haar vastpakte. Ondertussen werd door de vrouw een mobiele telefoon uit haar schoudertas gestolen. De nog onbekende man en vrouw stapten in een personenauto en reden weg. De politie stelt een onderzoek in.

DERDE INBRAAK BEDRIJF
ZWIJNDRECHT In de nacht van maandag 10 januari 2005 op dinsdag 11 januari 2005 is voor de derde keer binnen 5 dagen ingebroken in een bedrijf aan de Ringdijk. Gestolen zijn deze keer drie computerkasten en twee flatscreens. De Technische Recherche stelt een sporenonderzoek in. In het bedrijf was eerder ingebroken in de nacht van woensdag 5 januari 2005 op donderdag 6 januari 2005 en zaterdag 8 januari 2005 ook toen bestond de buit uit computers en flatscreens.

INBRAAK SCHOOL
DORDRECHT- In de nacht van maandag 10 januari op dinsdag 11 januari 2005 is ingebroken in een school aan de Chico Mendesring. Nadat zowel de hoofdingang als een raam waren opengebroken kon men binnenkomen. Vanuit het computerlokaal werden 33 computers en de bijbehorende TFT schermen gestolen. Gezien de hoeveelheid gestolen computers moeten er vermoedelijk meerdere daders aan de slag zijn geweest. Hoe de buit vervoerd is, is niet bekend. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

GAS GEVEN IN PLAATS VAN REMMEN
DORDRECHT- Een 36 jarige vrouw is gewond geraakt toen zij met haar personenauto in de bosjes terechtkwam. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 11 januari 2005 omstreeks 11.40 uur op het Berlage-Erf. De vrouw verloor de macht over het stuur en in plaats van op de rem te trappen, trapte zij op het gaspedaal. De vrouw liep rugletsel op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte fiks beschadigd.

HENNEP
ZWIJNDRECHT- Op dinsdag 11 januari 2005 hebben politieagenten in drie woningen hennep aangetroffen. In een woning aan de Rembrandtstraat werden 8 planten aangetroffen. De planten werden in beslag genomen. De 23 jarige bewoonster werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Bij een woning in het Bosch werd een kwekerij met ongeveer 128 planten ontmanteld. De eigenaar, een 24 jarige man uit Dordrecht, is aangehouden. In een woning aan de H. Kamerlingh Onnesstraat werd een kwekerij met ongeveer 300 plantjes ontmanteld. De stroom werd via de bovenburen betrokken. De 30 jarige eigenaar uit Zwijndrecht werd aangehouden en in verzekering gesteld. De planten en toebehoren werden in beslaggenomen en werden vernietigd. De andere twee verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op dinsdagmiddag 11 januari 2005 omstreeks 13.45 uur is op de Slangenburg een 56 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (895 ug/l) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 11 uren heengezonden.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole op de Merwedestraat hebben politieagenten 26 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 19 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid en 7 keer voor het niet dragen van de autogordel. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 11 januari 2005. In totaal werden ongeveer 210 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km/uur.

WIETLUCHT LEIDT AGENTEN NAAR VERDACHTE
DORDRECHT - De politie heeft dinsdagmiddag 11 januari een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diefstal/heling van diverse goederen en het in bezit hebben van verdovende middelen. Agenten liepen die middag een voetsurveillance in de wijk Krispijn. Bij een woning in de Jacob Marisstraat roken zij een sterke wietlucht. Daar gingen zij op af. Binnen troffen zij de verdachte aan. Er lag een grote plak hasj op tafel en er werden grote hoeveelheden goederen aangetroffen zoals horloges, sieraden, twee televisies, twee laptops, mobieltjes, pasjes en rijbewijzen. Ook trof de politie inbrekersgereedschap aan. De man is ingesloten.

KOP/STAART AANRIJDING
DORDRECHT- Op dinsdagavond 11 januari 2005 omstreeks 18.10 uur vond op de afrit van de Rondweg N3 richting Sterrenburg een kop/staart aanrijding plaats tussen vier auto,s. Een bedrijfsauto, bestuurd door een 21 jarig man uit Dordrecht zag te laat dat voor hem drie autos stil stonden. Hij botste achter op de laatste auto, welke vervolgens tegen hun voorliggers aan botsten. De bestuurster van de laatste auto, een 45 jarige vrouw uit Dordrecht, liep een gebroken neus op. Een 46 jarige man uit Dordrecht die bij haar in de auto zat liep een sneetje in zijn hand en een pijnlijk been op. Ze werden beiden door het personeel van de ambulancedienst behandeld. Alle autos raakten fors beschadigd.

UITSLAANDE BRAND
DORDRECHT- Een uitslaande brand heeft een boerderij aan de Polder Oudendijk in de as gelegd. De brand brak uit op woensdagochtend 12 januari 2005 omstreeks 01.45 uur. De schuur achter de woning stond al snel in lichterlaaie. In de schuur stonden diverse tractoren, landbouwmachines en lagen er balen stro, aardappelen, kunstmest en meststoffen opgeslagen. De bewoners, man, vrouw en twee kinderen, waren reeds uit de woning. De 44 jarige eigenaar liep brandwonden op aan beide handen toen hij een tussendeur van het woongedeelte naar de schuur opende. Hij is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Naast de boerderij staat een woning waar de ouders van de eigenaar wonen. Zij konden ongedeerd de woning verlaten. Het vuur werd bestreden door ongeveer 8 brandweervoertuigen. De brandweer Dordrecht kreeg assistentie van de korpsen uit Papendrecht en s-Gravendeel. Het blussen, inclusief het nablussen van de brand, heeft tot ongeveer 06.00 uur geduurd De bewoners zijn elders opgevangen. De oorzaak van de brand is niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Het schadebedrag is vooralsnog onbekend.