Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


12 januari 2005


APELDOORN - Automobilisten onder invloed


De politie heeft dinsdagmiddag (11/01) op de Europaweg een 44-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden. De politie controleerde de bestuurder van zijn bedrijfsauto rond 12.50 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. De man vertelde de politie dat hij twee biertjes gedronken had. De politie gaf de man een rijverbod van vier uur.


Dinsdagavond heeft de politie op de Aluminiumweg een 46-jarige Apeldoornse automobilist aangehouden die te veel alcohol gedronken had. De man was rond 20.45 uur bij de rotonde met de Laan van Westenenk bij een aanrijding betrokken en bleek onder invloed van alcohol te zijn. De politie nam de man mee naar het politiebureau. Een blaastest wees uit dat hij een promillage van 1,8 had. De politie vorderde zijn rijbewijs in, gaf hem een rijverbod van negen uur en maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Politie houdt autodief aan


De politie heeft dinsdagavond bij een garage aan de Kanaalstraat een 31-jarige Apeldoorner aangehouden die bezig was een auto te stelen. De politie kreeg om 22.10 uur de melding door dat een man in een Peugeot zou zitten. De politie trof de Apeldoorner aan, die een veelpleger is, toen hij de auto wilde starten. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is opgesloten in een cel.


APELDOORN -autovernielingen in metaalbuurt


Vandalen hebben maandagavond (10/01) in een aantal straten in de metaalbuurt een groot aantal auto's bekrast. Circa vijftig eigenaren van auto's in onder meer de Goudstraat, de Wolframstraat, de Kaliumstraat en in de Kwikstraat ontdekten de volgende ochtend hun schade. Alle vernielde voertuigen stonden langs het trottoir geparkeerd. De politie is met een buurtonderzoek bezig geweest en heeft de zaak in onderzoek. Zij vraagt getuigen, die mogelijk rond 22.30 uur iets hebben gezien, zich te melden.


APELDOORN - Vijftien bestuurders in overtreding


Vijftien bestuurders van motorvoertuigen waren dinsdagmiddag (11/01) tijdens een verkeerscontrole op de PWA-laan en Kerklaan in overtreding. Elf automobilisten kregen een boete voor het niet dragen van de gordel, één bestuurder reed zonder rijbewijs en drie bestuurders konden hun rijbewijs niet laten zien.


APELDOORN - Drie boetes voor bromfietser


De politie heeft dinsdagmiddag (11/01) op het Kanaal Zuid een 14-jarige Apeldoornse bestuurder van een bromfiets drie boetes gegeven. De politie zag de jongen rond 16.45 uur op het fietspad rijden met een snelheid van 60 km per uur. Hij kreeg hier twee boetes voor en één omdat hij op een bromfiets reed terwijl hij nog geen zestien jaar is.


APELDOORN/WENUM WIESEL - Honderdéénendertig bestuurders te snel


Tijdens twee snelheidscontroles reden dinsdag (11/01) 131 bestuurders sneller dan is toegestaan. Tweehonderdéénentachtig bestuurders passeerden de snelheidscontrole op de Hoog Buurloseweg. Van hen reden er 35 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km per uur. Bijna 1.750 bestuurders passeerden op de Zwolseweg in Wenum Wiesel de controle. Van hen reden er 96 sneller dan 50. De hoogst gemeten snelheid was hier 88 km/uur.


APELDOORN - Politie houdt verlichtingscontrole


De politie heeft dinsdagmorgen op het Kanaal Zuid en Landdrostlaan een verlichtings-controle gehouden en aansluitend een bromfietscontrole. De politie bekeurde tussen 07.00 en 08.00 uur zeventien fietsers die geen of een ondeugdelijke verlichting op hun tweewieler voerden. Een bromfietsbestuurder kreeg een bekeuring voor het ontbreken van een kinband aan de helm en drie bromfietsbestuurders kregen een boete voor het overschrijden van de maximum snelheid.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --