Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


12 januari 2005


Ruurlo - Diefstal beeldje van graf


Op de Algemene Begraafplaats aan de Borculoseweg werd tussen 17 december 2004 en 11 januari vanaf een graf een beeldje weggenomen. Het gaat om een bronzen beeld, voorstellend Pegasus (vliegend paard) met Julius op zijn rug. Julius heeft een puntmutsje op zijn hoofd. Het beeld van ongeveer 35 cm hoog en 30 cm breed was vastgelijmd op de grafsteen en heeft voor de nabestaanden een hoge emotionele waarde. De politie wil graag in contact komen met mensen die weten waar het beeld is of in de aangegeven periode iets verdachts gezien hebben op de begraafplaats.
Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Doetinchem - Insluiping in woning


Uit een woning aan de Loolaan werd dinsdag een digitale camera en een webcam weggenomen. Men kon binnenkomen door een openstaand slaapkamerraam. De politie stelt een onderzoek in.


Neede - Hennepkwekerij aangetroffen


De politie heeft dinsdagmorgen In een kelder van een pand aan de Vonderman een hennepkwekerij aangetroffen. Het pand werd onderzocht naar aanleiding van een tip. In de kelder stonden 500 planten, transformatoren, filters enz. De planten en de apparatuur werden afgevoerd voor vernietiging. De 30 jarige eigenaar uit Ermelo werd in verband met het onderzoek in verzekering gesteld.


Vorden - Inbraak pand


In een pand aan de Stationsweg werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werd een computer en een TFT scherm. Er wordt een onderzoek ingesteld.


Winterswijk - Inbraak bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Rondweg Zuid werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De inbraak is vermoedelijk gebeurd tussen 02.00 en 03.00 uur. Om in het pand te komen werd een deur vernield. Weggenomen werd een geldkistje met daarin een onbekend geldbedrag.


Doetinchem - Portemonnee weggenomen


Op de weekmarkt in Doetinchem werd de portemonnee van een 54 jarige inwoonster uit Didam weggenomen. Dit is waarschijnlijk gebeurd tussen 10.30 en 10.40 in de buurt van de stoffenkraam. In de blauwe leren portemonnee zaten diverse pasjes en een geldbedrag.


Varsseveld - 7 bestuurders te hard


Agenten hebben dinsdagmorgen bij een controle op de Prins Hendriklaan 7 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 60 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 45 km. Er is hier 30 km toegestaan.


Bij controle op de Terborgseweg in Zeddam reden dinsdagmorgen 11 van de 692 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km. Er is hier 80 km toegestaan.


Op de Lengelseweg in 's-Heerenberg reden dinsdagmorgen 17 van de 417 gecontroleerde bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km.


In Didam reden dinsdagmiddag op de Wilhelminastraat 19 van de 943 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Lichtenvoorde / Lievelde - 4 bestuurders geen gordel


In Lichtenvoorde en Lievelde werd dinsdag gecontroleerd op verschillende locaties. Hier werden vier bestuurders betrapt op het niet dragen van de autogordel. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 15x voor het overschrijden van de maximum snelheid, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De hoogst gemeten snelheid hierbij bedroeg 76 km op de Varsselveldseweg; hier is 50 km toegestaan.


Doetinchem - Verlichting niet in orde


Bij een controle dinsdagmorgen op de Liemersweg bleek van 16 fietsers de fietsverlichting niet in orde. Zij kregen een boete.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --