Ingezonden persbericht


Persbericht

12 januari 2005

Steunpunt Minderheden viert 10-jarig jubileum

In 2005 bestaat het kennisinstituut Steunpunt Minderheden Overijssel tien jaar. In dit decennium was het SMO intermediair tussen de doelgroepen en de rest van de samenleving. Door middel van het debat leverde het SMO een constructieve bijdrage aan een positieve beeldvorming van de multiculturele samenleving en zal dat blijven doen.
Het SMO markeert haar jubileum met een serie lezingen door deskundigen uit het veld, onder de titel 'SMO Colleges 2005'. Centrale vraag is 'Hoe staan emancipatie en interculturalisatie er vandaag de dag voor?'

Belangstellenden zijn van harte welkom bij de lezingen. Deze zijn gratis toegankelijk. Op tien donderdagavonden tussen 13 januari en 26 mei is de Bibliotheek Almelo van 19.30 tot 21.30 uur het toneel van informatie en debat. Prominenten als Han Sie Dhian Ho, cultureel antropoloog, Gerard van Miltenburg, ex-directeur van het Terra College en Gerrit van Ginkel, directeur Vluchtelingenwerk Deventer, geven hun visie op de thema's die het debat rond integratie en emancipatie vandaag de dag domineren.

Het beloven boeiende avonden te worden, met verrassende inzichten en nieuwe aanknopingspunten voor de multiculturele samenleving. Het openbare debat verengt zich, zeker in het hedendaagse klimaat, vaak tot 'wij en zij' discussies. Maar is de werkelijkheid echt zo zwart-wit? Welke rol vervult de school in dit proces? Is religie een burcht of een brug? Sprekers en publiek zullen elkaar rond deze onderwerpen voeden, een creatief proces dat stimuleert tot nadenken én handelen.

Op donderdag 13 januari opent de heer Han Sie Dhian Ho de collegeserie met het onderwerp 'Bronnen van vooroordeel'.



Ingezonden persbericht