Provincie Limburg

Jongeren kiezen eigen Limburgse Sportheld Opening Promotiecampagne Limburgse Sportheld

Donderdag 13 januari a.s. vindt om 13.00 uur de aftrap plaats van de Limburgse Sportheld Promotiecampagne op Trevianum Scholengroep te Sittard. In totaal doen er 25 middelbare scholen uit Limburg mee aan de campagne, die deel uitmaakt van de Provinciale Sportprijs Limburg 2004 van de Provincie. Het Talentteam Limburg zal tijdens de aftrap de scholieren van het Trevianum stimuleren om hun stem uit te brengen.

Het is voor het éérst dat de scholieren, naast de reguliere verkiezingen, ook hun Limburgse Sportheld kiezen. Om in aanmerking te komen voor de titel Limburgse Sportheld moet het een sporter zijn die zijn of haar roots in Limburg heeft liggen of op dit moment in Limburg sport of woont. Of de persoon in kwestie een held is vanwege bijvoorbeeld zijn/haar prestaties, instelling of uiterlijk, bepalen de scholieren.

Krant Om de scholieren warm te laten lopen voor de verkiezingen is een speciale Sportheldkrant uitgebracht die op de deelnemende scholen worden verspreid. Bij de speciale promotiezuilen in de scholen kunnen de jongeren een krant halen en hun stembiljet deponeren. Tot en met 28 januari kan er ook gestemd worden via de website (www.sportprijslimburg.nl).

Prijzen De drie scholen die het hoogste stempercentage behalen winnen een geheel verzorgde trendy sportdag met onder andere pannavoetbal, streetdance en breakdance ter waarde van 5.000,-. Tevens neemt de gekozen Sportheld de prijs in ontvangst op één van deze winnende scholen. De individuele jongere die stemt maakt kans op een VIP-arrangement met de winnende Sportheld.

12-1-2005 14:52