Dienstenbond CNV

Getronics - CAO-onderhandelingen staan voor de deur! 13-01-2005

De CAO-onderhandelingen bij Getronics staan weer voor de deur! Hoog tijd om als CNV Dienstenbond onze voorstellen op te stellen. Wij vragen u om uw mening! Daarnaast doen wij u verslag van het overleg dat wij gehad hebben met Getronics.

Overname van Pink Roccade.
Wij hebben natuurlijk gesproken over de perikelen omtrent de overname van Pink Roccade. Getronics kon ons daar echter niet veel meer over vertellen. Wij hopen in ieder geval dat er snel duidelijkheid komt. Dat zou goed zijn voor de werknemers van de betrokken bedrijven. De huidige onzekerheid moet daarom zo kort mogelijk duren. Voor de rest valt hier in dit stadium helaas niet veel over te zeggen. Het is een kwestie van afwachten.

Sociaal Plan.
Daarnaast hebben wij gesproken over de afwikkeling van het sociaal plan. Opvallend hierbij is dat relatief weinig mensen gebruik hebben gemaakt van de outplacementmogelijkheden. Dat is eigenaardig omdat zeker voor vakbondsleden de eigen bijdrage zeer beperkt was. Dat was nu juist het vakbondsvoordeel waar wij ons zo sterk voor hadden gemaakt, omdat wij vinden dat vakbondsleden een streepje voor mogen hebben op de andere werknemers. Wij willen weten hoe het kan dat weinig mensen gebruik hebben gemaakt van de outplacementactiviteiten. Als u ervaringen heeft met dit sociaal plan of met de outplacementfaciliteiten, dan horen wij graag van u.

De nieuwe CAO 2005.
Daarnaast hebben wij met Getronics gesproken over de CAO-onderhandelingen. Die willen wij opstarten half februari. Voor die tijd moeten wij als CNV Dienstenbond onze voorstellen voor de nieuwe CAO klaar hebben. Daarom vragen wij u bij deze om uw top drie qua prioriteiten voor de nieuwe CAO. U kunt uw suggesties mailen naar t.vanbuchem@cnvdibo.nl

Dit is mogelijk tot 26 januari as. Daarna stellen wij samen met de kaderleden van onze bond een voorstellenbrief samen. Die voorstellenbrief krijgt u vervolgens thuisgestuurd. Zodat u weet wat wij met uw suggesties en meningen hebben gedaan.

Ik wil kaderlid worden?
Als u kaderlid wilt worden kan dat. In dat geval bent u direct betrokken bij het opstellen van onze definitieve voorstellen en bij het verdere verloop van de CAO-onderhandelingen. U kunt zich hiervoor aanmelden via onderstaand emailadres.

En hoe zit het met mijn loonsverhoging?
Dit alles betekent overigens ook dat de loonsverhoging voorlopig is uitgesteld. Want de discussie over loonsverhogingen maakt deel uit van de onderwerpen in het CAO-overleg.

Vragen?
Als u nog vragen heeft over deze actie kunt u contact opnemen via het emailadres m.limmen@cnvdibo.nl of natuurlijk telefonisch via (023)5670686