Ingezonden persbericht


| |
|Datum                             |Kenmerk                            |
|12 januari 2005                   |P-3                                |
De ondernemingsraad van het Concertgebouw N.V. wint Nijstenprijs 2004

De aanmoedigingsprijs is uitgereikt aan de ondernemingsraad van het Heijderbos

Op 12 januari hebben de voorzitters van beide winnende Ondernemingsraden de prijs in ontvangst genomen uit handen van de heer Doekle Terpstra, voorzitter van de CNV Vakcentrale. De overhandiging vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Horecava 2005 in Amsterdam. De prijs, bestaande uit een uniek beeldje en een cheque ter waarde van E 850,- , werd uitgereikt namens de bedrijfscommissie ondernemingsraden Horeca en Catering, die is ondergebracht bij het Bedrijfschap.

"De Ondernemingsraad van het Concertgebouw werkt vanuit een duidelijke visie en is resultaatgericht. De ondernemingsraad toont in dit streven veel daadkracht en enthousiasme", aldus het juryrapport van het Concertgebouw. "Ook de OR van het Heijderbos streeft ernaar uit te groeien naar een sterke en kritische ondernemingsraad. De jury was dan ook van mening dat deze ondernemingsraad een aanmoediging verdient bij dit groeiproces in de vorm van de Aanmoedigingsprijs.

De uitreiking werd voorafgegaan door een presentatie over "Innovatie: nieuwe manieren van slimmer werken". Aansluitend volgde een gedachtewisseling tussen deskundigen uit de praktijk over de wijze waarop de innovatie veranderingen teweeg kan brengen voor het werken in de bedrijfstak.

De Nijstenprijs is ingesteld om ondernemingsraden in de horeca en catering te stimuleren tot een nog beter functioneren. De prijs, die dit jaar voor de veertiende keer werd uitgereikt, moet onder meer de aandacht vestigen op een aantal aspecten waarin de onderscheiden OR'en een voorbeeld zijn voor andere. Naast de Ondernemingsraden van het Concertgebouw N.V. en het Heijderbos waren de Ondernemingsraden van Elior Nederland B.V. en Bilderberg Hotels & Restaurants genomineerd voor de Nijstenprijs. De ondernemingsraden van Hotel en Congrescentrum Papendal en De Reehorst waren genomineerd in de categorie voor de Aanmoedigingsprijs.

Noot voor de redactie (