Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Uitwerkingsplan Confuciusbuurt

Het Uitwerkingsplan Confuciusbuurt is in concept klaar. Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel is akkoord met dit concept en geeft bewoners en andere belanghebbenden de gelegenheid om tot 2 februari commentaar te geven op het plan.

U kunt het Uitwerkingsplan Confuciusbuurt hier downloaden. Daarvoor heeft u het gratis programma Adobe Reader nodig, dat vindt u hier.

Reageren op het Uitwerkingsplan
U kunt op verschillende manieren uw reactie geven.


1. Uw reactie op het Uitwerkingsplan kunt u tot 2 februari e-mailen naar de heer K. Vissers, projectmanager Buurt 5, ter attentie van het Dagelijks Bestuur. Het e-mailadres is
KVissers@geuzenveld.amsterdam.nl.


2. Op donderdag 13 januari kunt u naar een inloop komen in het Tuinstadhuis, Plein '40 - '45 te Amsterdam. De inloop is van 16.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur.

Hier kunt u ter plekke plan en maquette bekijken en uw reactie geven. Portefeuillehouder Piet Dikken is aanwezig om de in het plan gemaakte keuzes toe te lichten.

Het Uitwerkingsplan Confuciusbuurt en de maquette zijn ook ter inzage van 5 januari tot en met 1 februari 2005 in de hal van het Tuinstadhuis, Plein '40 - '45.

Wat gebeurt er met uw reactie?
Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel bekijkt of de inspraakreacties aanleiding zijn om het Uitwerkingsplan aan te passen. Vervolgens legt het Dagelijks Bestuur het plan en de inspraakreacties ter besluitvorming voor aan de stadsdeelraad.

Op woensdagavond 23 februari ligt het Uitwerkingsplan Confuciusbuurt ter advisering voor in de raadscommissie Fysiek. Aanvang is om 19.30 uur.

Als u bij deze vergadering wilt inspreken, kunt u zich hiervoor aanmelden bij de raadsgriffie, per e-mail
griffie@geuzenveld.amsterdam.nl of telefonisch op nummer 020 889 8138.

De stadsdeelraad besluit op dinsdagavond 8 maart over het Uitwerkingsplan Confuciusbuurt. De aanvang is dan om 20.00 uur.

Hoofdpunten Uitwerkingsplan Confuciusbuurt
Het Confuciusplein wordt het vernieuwde hart voor de buurt met een basisschool en nieuwe voorzieningen. De huisartsen en apotheek blijven op het plein maar krijgen nieuwe huisvesting.

De supermarkt wordt uitgebreid. De portiekflats tussen de Descartesstraat en Socratesstraat en de bejaardenwoningen aan de Descartesstraat worden gesloopt. Hiervoor in de plaats komen eengezinswoningen met een tuintje met op de koppen appartementen.

Aan het Slotermeercircuit komt een nieuw markant gebouw met 4500 m² bedrijfsruimte en daarboven appartementen. Het Gerhardhuis krijgt op termijn een nieuwe bestemming.

Als vervanging van het Gerhardhuis komen er speciale zorgwoningen en een dienstencentrum voor ouderen en wordt op het Confuciusplein een nieuwe zorgvoorziening gebouwd.

Het uitwerkingsplan Confuciusbuurt is opgesteld door stadsdeel, Far West en Ymere.

(klik op het kaartje onder voor een vergroting)

Auteur(s):
R. Buwalda

Link(s):
Download het Concept Uitwerkingsplan Confuciusbuurt