Gemeente Den Helder

13-01-2005
Dick van der Weide Jutter van het Jaar 2004.

Hij heeft zijn sporen in de loopsportwereld verdiend, zowel binnen als buiten de stadsgrenzen. Hij kwam in 1985 in Den Helder wonen en heeft sindsdien een grote stempel op de Helderse sportwereld gedrukt. Hij is een echte regelneef. Ook is hij maatschappelijk zeer betrokken. Een goed voorbeeld is het sport- en beweegproject voor kinderen van basisschool Villa Kakelbont op het asielzoekerscentrum.

Dick van der Weide is gekozen als Jutter van het Jaar 2004. Burgemeester J.M. Staatsen maakte dit maandag 3 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente bekend. Van der Weide ontving uit handen van de burgemeester het beeld van de Jutter van Kees Doolaard en een oorkonde.

De ere-titel Jutter van het Jaar wordt jaarlijks gegeven aan een inwoner van Den Helder die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt. Inwoners van Den Helder hebben kandidaten voordragen voor de titel. Nieuw dit jaar was dat niet burgemeester en wethouders de Jutter van het Jaar hebben gekozen, maar dat de inwoners van Den Helder. Zij (u dus) konden via internet en de bon in het Stadsnieuws stemmen op een kandidaat. Naast Dick van der Weide waren dat R. van Beckhoven, J.P. Buscop, J.D. Rozeboom en mevr. M. Vermeulen. In totaal zijn 663 stemmen uitgebracht.