2e persbericht van donderdag 13 januari 2005

Eindhoven 13-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontroles

Op de Floralaan West, de Roostenlaan en op de Locatellistraat zijn donderdag tussen 8.30 en 9.45 uur verkeerscontroles gehouden. In totaal werden achttien bekeuringen uitgedeeld waaronder zeven voor rijden door rood, acht voor het niet dragen van de autogordel en drie voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.

Eindhoven: Verdachte van bedreiging aangehouden

In zijn woning in Tongelre is donderdag rond 11.40 uur een 46-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen en slaan met een nog onbekend voorwerp van zijn 23-jarige buurman. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Politie zoekt getuigen poging verkrachting

Een 27-jarige vrouw uit Helmond heeft vandaag bij de politie gemeld dat zij woensdag 5 januari rond 18.00 uur op de Vondellaan van haar fiets is getrokken door twee onbekende mannen. De vrouw fietste over het fietspad tussen de Vondellaan en de Tesselschadelaan toen zij ter hoogte van een vijver door twee mannen tot stoppen werd gedwongen. Eén van de mannen trok de vrouw van de fiets en sleurde haar mee achter de struiken langs het fietspad. De tweede man nam de fiets mee en zette die achter de struiken neer. Vervolgens werd de vrouw op de grond gewerkt en probeerden de mannen haar uit te kleden. De vrouw schreeuwde heel hard. Toen een oudere man voorbij fietste lieten de twee daders haar los en renden zij hard weg. Beide mannen hadden een lichtgetinte huidskleur, zijn ongeveer 30 jaar, 1,85 meter groot, hebben een normaal postuur en zwart haar. Eén van hen droeg een blauwe stoffen jas en een blauwe spijkerbroek. De andere man droeg een donkerkleurige stoffen jas en een blauwe spijkerbroek. De politie wil graag in contact komen met de man die op 5 januari rond 18.00 uur vanuit de Tesselschadelaan over de Vondellaan fietste. Hij en natuurlijk ook andere getuigen, die iets meer kunnen vertellen over deze zaak, kunnen contact opnemen met de Gezamenlijke Recherche van Helmond via 0900-8844.

Deurne: Woninginbraken

Uit een woning aan de Vlierdenseweg is in de nacht van woensdag op donderdag geld gestolen. De dader kwam binnen door aan de achterkant van het pand een raam open te breken. Ook in een woning aan de Berkenstraat werd in dezelfde nacht ingebroken. Hier werd eveneens geld weggenomen en een raam opengebroken om binnen te komen. In twee andere woningen aan de Vlierdenseweg en aan de Berkenstraat werd in de betreffende nacht geprobeerd om in te breken.

Geldrop: Kopieerapparaat gestolen

Uit een keet op een bouwterrein aan de Jan Carstenszweg is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Een raam werd vernield om binnen te komen. Weggenomen werd een kopieerapparaat.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

Op de Dommelseweg is donderdag tussen 19.10 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.026 gecontroleerde voertuigen reden 43 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Veldhoven: Geld gestolen bij woninginbraak

Bij een woninginbraak aan de Bovenhei werd afgelopen nacht 50 euro weggenomen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.