Gemeente Vlaardingen


Herinrichting Geuzenplein/Arij Koplaan
13 januari 2005

Deze week zijn de werkzaamheden gestart voor de herinrichting van het Geuzenplein en de Arij Koplaan. Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind april 2005 afgerond zijn.

Op 20 september heeft het college van B&W ingstemd met het definitief ontwerp. In afwijking van het voorlopig ontwerp zal de laanbeplanting langs de Arij Koplaan, tussen de Prof. Rutgerstraat en de Marathonweg worden gehandhaafd. Na heroverweging kunnen op het Geuzenplein twintig bomen gehandhaafd blijven. Voor het gedeelte Arij Koplaan tussen de Prof. Telderstraat en de Dr. Wiardi Beckmansingel zullen aan de noordelijke rijbaankant ter hoogte van de flat (Geuzenpoort) vier bomen worden gekapt en twee bomen terzijde van de flat zullen worden behouden. Aan de zuidelijke rijbaankant worden alle aanwezige bomen gekapt. Langs dit gedeelte weg worden totaal vijf nieuwe bomen teruggeplant.

Als eerste zal een aantal bomen worden gekapt. De Arij Koplaan zal gefaseerd worden aangepakt en per uitvoeringsfase voor doorgaand verkeer worden afgesloten. Via een omleiding zullen de bedrijven aan de Arij Koplaan en de school aan de Jan Camperstraat bereikbaar blijven. Gelijkertijd met de uitvoering van de Arij Koplaan wordt het Geuzenplein ook gefaseerd uitgevoerd. Ook hier zorgt de gemeente voor bereikbaarheid voor openbaar vervoer, van de school aan de Jan Camperstraat en van de Van Boendaleweg. Omleidingen worden aangekondigd in deze krant. Gezien de aard van de werkzaamheden zal enig ongemak niet kunnen worden voorkomen.

Meer informatie: dhr. H. Meijering, 248 4316 (dienst Stadswerk, afdeling Stadsbeheer).