NMBS

Werkzaamheden op parking station Aarschot

12/01/2005

Vanaf vrijdag 14 januari start aan de achterzijde van het station Aarschot de afbraak van de loodsen van de voormalige betoncentrale Schmidt. Begin maart zal de aannemer Smets de NMBS eigendom geschikt maken als parkeerruimte voor 300 autos. Hiermee komt de NMBS tegemoet aan de toenemende vraag naar parkeerplaatsen van de treinreizigers in Aarschot.

Tijdens de afbraakwerkzaamheden is parkeren in de werfzone uit veiligheidsoverwegingen strikt verboden. Aan de Demerstraat staan de toegelaten parkeerzones aangeduid van waar de reizigers de stationstoegang kunnen bereiken.

De NMBS liet al enkele maanden oogluikend toe dat er op het voormalige fabrieksterrein Schmidt werd geparkeerd. Er werd een veilige doorsteek naar de ondergrondse perrontoegang gecreëerd. De bouwvallige loodsen vormden echter een potentieel gevaar. De werkzaamheden zijn een voorbode van het masterplan dat voor de Aarschotse stationsomgeving wordt gemaakt. De Provincie, de stad en de NMBS werken samen om met een stedenbouwkundige ontwikkeling dit gebied een extra impuls te geven. De troosteloze aanblik van de achterzijde van het station wordt met de afbraak weggewerkt. Elke weekdag stappen 3250 reizigers in Aarschot in de trein. De huidige stationsparking aan de voor- en achterzijde staat dan ook barstensvol. Wanneer eind 2006 de spoorboog Leuven klaar is, kan er vanuit Aarschot rechtstreeks naar Brussel worden gespoord. Met het uitbreiden van de parkeermogelijkheden nodigt de NMBS de mensen van de regio alvast uit om de trein te nemen.