Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht 14-01-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Bestuurders onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 januari werden drie automobilisten aangehouden omdat zij te diep in het glaasje hadden gekeken.

Rond 01.55 uur werd op de Molenstraat een 23-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 360 ug/l, meer dan anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Op de Heiligenbergerweg werd rond 02.30 uur een 19-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd. Ook hij had teveel aan Bacchus geofferd en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau 415 ug/l, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

De Koninklijke Marechaussee controleerde rond 02.55 uur op de Nijverheidsweg noord een 24-jarige automobilist uit Harderwijk. Hij had eveneens te diep in het glaasje gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 665 ug/l, drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. De eerste twee bestuurders kregen tevens een rijverbod van drie uur, de derde moest zijn rijbewijs inleveren.

Bespuugd

AMERSFOORT Op donderdag 13 januari deed een vrouw aangifte van belediging.

Rond 15.00 uur liep een 62-jarige vrouw uit Nunspeet naast het fietspad over de Zuidsingel. Zij zag dat een auto haar tegemoet kwam rijden, dat de bestuurder vaart minderde en haar kant op stuurde. Het portierraam van de auto was open en de Nunspeetse dacht dat de bestuurder haar wat wilde vragen. Toen hij haar echter met zeer lage snelheid passeerde, spuugde hij haar vol in het gezicht. Toen de verbouwereerde vrouw omkeek, zag zij dat de automobilist vriendelijk wuivend wegreed. De vrouw kon zich niets voorstellen wat de aanleiding voor het gedrag van de automobilist zou kunnen zijn.

De Nunspeetse deed aangifte van belediging en gaf daarbij het kenteken van de auto door. De politie stelt aan de hand daarvan een onderzoek in.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op donderdag 13 januari werd een man voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 14.00 uur ging het alarm van een beveiligingspoortje van een winkel aan de Westsingel af toen een klant de winkel verliet. De klant, een 39-jarige man uit Amsterdam, liep weg, maar werd staande gehouden door een Stadswacht. Hij bleek vier jassen te hebben gestolen en werd even later aan de politie overgedragen.

Hij bekende de diefstal en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.