Ingezonden persbericht


Makro kiest voor iProtect

Amsterdam, 14 januari 2005 - Makro, de zelfbedieningsgroothandel voor bedrijven en professionele klanten, heeft gekozen voor het iProtect security management systeem van IE Keyprocessor, een Nederlands ontwikkelingsbedrijf van security & safety management oplossingen, voor de realisatie van toegangscontrole in de onlangs geopende vestiging van Makro in Vianen. De vestiging in Vianen wordt de voorbeeldvestiging voor alle nieuwe Makro vestigingen.

De toegangscontrole functionaliteit van iProtect komt tegemoet aan de uiteenlopende eisen van de Makro. Om de toegang te reguleren, zijn SmartID toegangscontrolelezers geplaatst. Het systeem registreert wanneer deuren te lang open staan of geforceerd geopend worden, zodat passende maatregelen getroffen kunnen worden. Bij de laad-en-losdeuren en bij de deuren tussen het magazijn en de winkel zijn lange afstandslezers geplaatst. Zo kunnen bestuurders van heftrucks 'handsfree' de deuren openen en direct doorrijden.

"iProtect biedt de mogelijkheid om meerdere vestigingen vanuit één centrale database te beheren," aldus Ap Boom, Hoofd beveiliging van Makro. "Door deze multi site toepassing realiseren wij centraal beheer en kostenbesparing. Daarnaast kunnen wij met iProtect kiezen op welke manier een alarm wordt afgehandeld. Op een interactieve plattegrond wordt precies weergegeven wat de status is en waar welk alarm gemeld wordt. Het is dus niet alleen een toekomstvaste investering, maar voldoet aan al onze wensen ten aanzien van toegangscontrole."

iProtect
iProtect is een geïntegreerd security management systeem, dat gebruik maakt van een browsable gebruikersinterface. iProtect integreert de security management functies toegangscontrole, inbraakdetectie, camerabewaking, personen- en goederenbewaking en is aan te vullen met tijdregistratie en parkeertoepassingen.

Over Makro
Makro is de zelfbedieningsgroothandel voor bedrijven en professionele klanten. Makro biedt haar klanten op verantwoorde wijze een breed assortiment kwaliteitsproducten tegen de laagst mogelijke prijs. Meer informatie vindt u op www.makro.nl

Over IE Keyprocessor
IE Keyprocessor ontwikkelt geheel in eigen beheer systemen en producten voor elektronische beveiliging. Het bedrijf is één van de belangrijkste aanbieders op het gebied van geïntegreerde oplossingen voor beveiliging en veiligheid. IE Keyprocessor onderscheidt zich door haar innovatieve systeemoplossingen en het feit dat de gebruikers van haar systemen gewaarborgd zijn van een professionele installatie en after sales service. Uitgebreide informatie over onze organisatie en oplossingen vindt u op www.iekey.com.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met IE Keyprocessor BV:

Harm Radstaak
(Marketing directeur)
Tel. : +31 (0)20 46 20 700
Fax : +31 (0)20 46 20 799
E-mail: harm.radstaak@iekey.com

Tanja van Dijk
(PR- / Communicatie)
Tel. : +31 (0)20 46 20 768
Fax : +31 (0)20 46 20 799
E-mail : tanja@iekey.com

IE Keyprocessor BV
Paasheuvelweg 20
NL-1105 BJ Amsterdam Zuidoost
The Netherlands