Gemeente Wageningen

Twee projecten ontvangen bijdrage uit Energiefonds

Het college van B&W heeft onlangs besloten om in twee gevallen een bijdrage uit het Energiefonds te betalen.

Het gaat om energiemaatregelen aan de Zonnewoningen aan de Veerweg en bij een praktijkruimte voor muziek- en kunstzinnige therapie aan de Gravinnestraat. In beide gevallen betaalt de gemeente voor 50% mee aan de onrendabele meerkosten. Het Energiefonds is een fonds van de gemeente en is ingesteld om energiebesparingsacties, duurzame energieprojecten en energiebesparende maatregelen te stimuleren.

Zonnewoningen Veerweg
Ontwerpburo Roza, heeft in opdracht van De Woningstichting 4 zonnewoningen aan de Veerweg ontwikkeld. Deze woningen voldoen aan het keurmerk Zonnewoning waarbij o.a. een EPC van maximaal 0,75 geldt. Deze woningen halen een EPC van 0,56 en meer dan 150 punten voor variabele Duurzaam bouwen maatregelen. Op het gebied van energie zijn onder andere extra isolatie, zonoriëntatie, zonneboilers en warmtepompen toegepast.

Praktijkruimte Gravinnestraat
De vrijstaande praktijkruimte voor muziek- en kunstzinnige therapie heeft op advies van het bedrijf Warmteplan, een extra isolatie van vloer, wand en gevel gekregen en een Lage Temperatuur Systeem. Voor een dergelijke situatie waren niet de subsidies beschikbaar van de Energie Premie Regeling die Nuon uitvoerde.
In beide gevallen kan men nadere informatie vragen bij Loket Ruimte van de gemeente Wageningen, Olympiaplein 1 (Stadskantoor). Het loket Ruimte is 's morgens geopend van 9.00 tot 12.00 uur en 's middags op afspraak. Het loket is ook te bereiken via tel. (0317) 492 700.