VERENIGING VNO-NCW


VNO-NCW oneens met conclusies Milieudefensie

Den Haag, 14 januari 2005 - VNO-NCW is het oneens met de conclusie van Milieudefensie dat er tot 2030 al meer dan voldoende reserveringen voor bedrijventerreinen zijn. Deze conclusie is onder andere gebaseerd op een blijvend lagere economische groei en dit is volgens VNO-NCW een verkeerd uitgangspunt.

In het recent gepubliceerde onderzoek stelt Milieudefensie dat een lagere economische groei en benutting van herstructureringskansen zorgen voor aan lagere reserveringsbehoefte dan in de Nota Ruimte staat aangegeven. Milieudefensie schrapt ook de Hoeksche Waard en Moerdijkse Hoek, bedrijventerreinen die VNO-NCW juist van groot nationaal belang vindt en die daarom dus in de Nota Ruimte moeten blijven.

VNO-NCW onderschrijft de Nota Ruimte, en daarmee het Actieplan bedrijventerreinen, die gericht is op het versterken van de concurrentiepositie van Nederland. Voldoende fysieke ruimte en een verstandig ruimtelijk-economisch beleid zijn belangrijke onderdelen van een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor ondernemingen. Duidelijkheid over de reserveringen voor wonen, werken en recreëren, voorkomt ruimtelijke problemen op langere termijn.

Milieudefensie legt zich blijkbaar neer bij een lagere economische groei.
VNO-NCW bepleit daarentegen dat alle inspanningen gericht moeten zijn een structurele versterking van de economie. Alleen herstructurering (alhoewel op zich belangrijk!) van oude bedrijventerreinen levert onvoldoende ruimte op; reserveringen voor nieuwe bedrijventerreinen blijven dus van belang.

---

Meer informatie van VNO-NCW is te vinden op: www.vno-ncw.nl

De afdeling Media & Parlement is tijdens kantooruren te bereiken op
070-3490167 of anders via Roelf van der Kooij 06 512 84 588 of Angélique Heijl 06 524 54 939

14 jan 05 15:27