Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

14-01-2005
Wet Milieubeheer Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Beyaert

BEKENDMAKING
WET MILIEUBEHEER

De directeur van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid maakt ingevolge de paragrafen 3.5.3 en 3.5.4 van de Awb het volgende bekend. Burgemeester en wethouders van Alblasserdam zijn voornemens om de milieuvergunning, d.d.
7 oktober 1993, voor een manege op het perceel Vinkenpolderweg ong. nabij nr 31 te Oud-Alblas, te wijzigen.
Van deze vergunning wordt thans door Landelijke Rijvereniging en Ponyclub 'Beyaert" gebruik gemaakt.
Aan deze vergunning zijn in het belang van het voorkomen van gevaar, schade of hinder buiten de inrichting voorschriften verbonden. Momenteel zijn met betrekking tot een aantal aspecten die wel in de aanvraag voor een milieuvergunning zijn aangegeven, geen of onvoldoende voorschriften in de vigerende milieuvergunning opgenomen. Derhalve zullen voorschriften aan de vergunning moeten worden toegevoegd, die de huidige inzichten met betrekking tot de bescherming van het milieu weergeven. Hierbij valt te denken aan voorschriften op het gebied van afval, energie, bodembescherming, en de bedrijfsvoering in het algemeen.
Met toepassing van het gestelde in art. 8.23 van de Wet milieubeheer zullen wij met betrekking tot het bovenstaande voorschriften aan de vigerende vergunning toevoegen. De vigerende vergunning, d.d. 7 oktober 1993, bevat deels verouderde voorschriften. Om deze reden zal een aantal voorschriften in de verleende milieuvergunning d.d. 30 oktober 1993 worden ingetrokken. Het betreft in deze de volgende voorschriften A6, A9, A12, C7, C8, D13, H1, H2 en I1 tot en met I3. Veranderingen in de bedrijfsvoering hebben zich niet voorgedaan. Burgemeester en wethouders zijn van oordeel dat in het belang van de bescherming van het milieu aanpassing van de voorschriften van de milieuvergunning noodzakelijk is. Daartoe is een ontwerp-beschikking opgesteld.
De ontwerp-beschikking (het ontwerp van de beschikking zoals deze eruit zal zien indien er geen bedenkingen en/of adviezen worden ingebracht) en andere ter zake zijnde stukken liggen van 20 januari 2005 tot en met 16 februari 2005 ter inzage in het gemeentehuis, afd. VROM, Cortgene 2 te Alblasserdam. De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en op maandag- en woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur;

- tevens op maandagavond tot 21.00 uur, na telefonische afspraak, tel. 078 - 6921331.
Na voormelde periode, tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen de beschikking op de aanvraag, kunnen de stukken in het gemeentehuis elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur nog worden ingezien.
Gemotiveerde bedenkingen kunnen van 20 januari 2005 tot en met 16 februari 2005 schriftelijk worden ingebracht en dienen te worden gezonden aan de directeur van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid, Postbus 550, 3300 AN Dordrecht.
Degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt kan, bij afzonderlijke brief, verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. De directeur voornoemd vestigt er de aandacht op dat degenen die op de wijze en binnen de termijn als bovenomschreven bedenkingen hebben ingebracht en een ieder die aantoont daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, tegen de beschikking beroep kunnen instellen bij de afd. bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Dordrecht, 19 januari 2005
burgemeester en wethouders van Alblasserdam
namens dezen, de directeur Milieudienst Zuid-Holland Zuid.