Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

14-01-2005
Besluit aanpassingen bebouwde komgrenzen


De gemeente is de afgelopen jaren, op een aantal plaatsen, letterlijk uit haar jas gegroeid. De bebouwing is op een aantal plaatsen de komgrenzen gepasseerd. Om er voor te zorgen dat de bebouwing weer binnen de komgrenzen komt, heeft de gemeenteraad in december 2004 besloten om de nieuwe grenzen weer op de bebouwing af te stemmen en aan te passen.
In twee gevallen gaat het om een aanpassing van enkele meters. Dat geldt op het Buitenpad nabij de Plantageweg en op de Helling. Door de borden te verplaatsen wordt de komgrens op die plaatsen vooral beter zichtbaar voor de weggebruikers.
Op een aantal andere plaatsen wordt de bebouwde kom ingrijpender gewijzigd.
De Edisonweg komt, vanaf de aansluiting met Rijksweg A15, gezien in de richting Alblasserdam, binnen de bebouwde kom. De bedrijventerreinen Hoogendijk en Nieuwland worden ook binnen de kom gebracht. Eén van de belangrijkste voordelen is dat door de maatregel er een maximumrijsnelheid gaat gelden van 50 km per uur i.p.v. 80 km per uur waardoor op genoemde plaatsen sterk wordt ingespeeld op een verbetering van de verkeersveiligheid.
Andere komgrenzen blijven ongewijzigd. Voor de burger wordt het besluit pas zichtbaar rond medio maart omdat de verkeersborden (komgrensportalen) in bestelling zijn.
Het besluit dat aan deze verkeersmaatregel ten grondslag ligt, is opgehangen in de publicatiekast van het gemeentehuis. Een tekening gaat daarbij.
Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van 6 weken na heden o.g.v. art. 6:4 Awb tegen voornoemd besluit bezwaar instellen bij het college van B&W. Het bezwaar moet, voorzien van een motivatie, schriftelijk worden ingediend.