Gemeente Rotterdam

Nr. 5
14 januari 2005

Belangrijk: embargo tot vrijdag 14 januari tot 17.00 uur

Erasmusspeld voor

mevrouw Aarens-Nillisen

Mevrouw M.R.O. Aarens-Nillisen heeft op vrijdag 14 januari uit handen van wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) een Erasmusspeld ontvangen. Mevrouw Aarens-Nillisen kreeg deze Rotterdamse onderscheiding als blijk van waardering voor haar jarenlange betrokkenheid met de Rotterdamse samenleving en voor het CDA Rotterdam in het bijzonder.

De politieke loopbaan van mevrouw Aarens-Nillisen begint in 1983, wanneer zij actief lid wordt van het afdelingsbestuur van het CDA in Hilligersberg-Schiebroek. In 1989 treedt zij toe tot het algemeen bestuur van het CDA Rotterdam. Vanaf 1997 vertegenwoordigt zij het CDA-Vrouwenberaad in het dagelijks bestuur van het CDA Rotterdam. Het CDA-Vrouwenberaad is een landelijke vereniging met provinciale, regionale en plaatselijke afdelingen. De vereniging is opgericht voor vrouwen die geĂŻnteresseerd zijn in de politiek en zich in de uitgangspunten van het CDA kunnen vinden. Om vrouwen bij de politiek te betrekken en daarmee de integratie van vrouwen in de partij bevorderen, organiseert de vereniging thema-avonden over politiek, actuele zaken, cursussen en informele bijeenkomsten. Mevrouw Aarens-Nillisen is ruim 21 jaar bestuurlijk actief geweest binnen politiek Rotterdam.

Naast haar inzet op politiek niveau, heeft zij zich ook jarenlang ingezet als ziekenhuisvrijwilligster voor de Unie van Vrouwelijke Vrijwilligers. Ook is zij actief als bestuurslid van de golfclub waar zij lid van is. Met haar inzet, betrokkenheid en enthousiasme heeft mevrouw Aarens-Nillisen een belangrijke bijdrage geleverd aan de Rotterdamse samenleving en met name aan de betrokkenheid van vrouwen bij de politiek.

De Erasmusspeld wordt toegekend aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief en economisch gebeid gedurende een lange periode verdienstelijke hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

Noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam