Gemeente Wageningen

Voetbalhistorie herleeft in Stadion De Wageningse Berg

Benefietwedstrijd voor Azië groots spektakel

Met een benefietvoetbalwedstrijd tussen de politie Wageningen/Renkum en gemeenteambtenaren van beide gemeenten in het stadion De Wageningse Berg, hoopt de politie geld in te zamelen voor de ramp in Azië. Naast de voetbalwedstrijd worden nog een aantal activiteiten georganiseerd die van het evenement een groots spektakel moeten maken. De wedstrijd wordt zondag 16 januari gespeeld tussen drie en vijf uur. Ook oud-spelers van FC Wageningen maken hun rentree in het roemruchte stadion op de Berg.

Het doel van het evenement, dat gratis toegankelijk is, is het inzamelen van geld ten behoeve van de samenwerkende hulporganisaties Giro 555, voor de hulpverlening aan Azië. Bij de ingang worden collectebussen geplaatst waarin de bezoekers hun giften voor 555 kunnen storten. Gedurende de wedstrijd zal er ook op de tribunes gecollecteerd worden. De initiatiefnemers hopen hiermee een aanzienlijk bedrag op te halen.

Parachutisten
De onlangs gefuseerde politie-unit Renkum Wageningen ontplooide het initiatief voor de vriendschappelijke wedstrijd. Naast politie- en gemeenteambtenaren zullen beide teams worden aangevuld met een aantal oud spelers van FC Wageningen, waaronder namen als Martin Laamers, Marcel Broeks, Bert van Geffen, Armand Mannen, Frits v.d. Klift, Bert v.d. Pol en Zeger Tollenaar. Ook de aftrap zal opzien baren: parachutisten zullen de bal op de middenstip afleveren.

Verder zal de politie rondom de wedstrijd een aantal activiteiten organiseren. Vanaf 13.30 uur gaan de hekken van het stadion open en kunnen bezoekers naar binnen. Buiten het stadion heeft men de gelegenheid om een in een politieauto of op een politiemotor te maken tegen een vrijwillige bijdrage. In het stadion zullen vanaf 14.00 uur een aantal hondengeleiders van het district West-Veluwe Vallei op het veld een demonstratie verzorgen.

Muzikale omlijsting
Vanaf het begin van het evene ment,datomstreeks13.30uurzal plaatsvinden, is ook gezorgd voor muzikale omlijsting. Tijdens de rust zal "tante Annie", een muzikaal begrip onder de Wageningers, een optreden verzorgen. Het geheel zal aan elkaar worden gepraat door Tom Blom, voormalig verslaggever van Studio Sport.

Samenwerking
Aan het evenement werken de volgende organisaties mee:


· Politie Renkum-Wageningen

· Gemeente Renkum

· Gemeente Wageningen

· Ondernemersvereniging Wageningen

· Ondernemersverenigingen van de gemeente Renkum
· Vereninging Vrienden Stadion de Wageningse Berg
· Wings Events uit Ede