Gemeente Capelle a/d IJssel

Nationale Voorleesdagen 2005

Het BSN logo

Om het belang van voorlezen te benadrukken doet de Capelse bibliotheek mee aan de Nationale Voorleesdagen van maandag 17 tot en met zaterdag 29 januari 2005. Tijdens de Nationale Voorleesdagen worden tal van (voorlees)evenementen georganiseerd. In die periode wordt ook de prijs voor het prentenboek van het jaar 2005 uitgereikt. In Capelle kunt u tijdens de Nationale Voorleesdagen de peutervoorstelling Olivier, waar ben je? bezoeken.

Voorlezen is voor jonge kinderen van groot belang: plaatjes kijken en luisteren naar de verhaaltjes die daarbij horen. Daardoor leert een kind niet alleen hoe de wereld eruit ziet, het bevordert ook de taalontwikkeling en stimuleert het concentratievermogen. Bovendien is voorlezen gezellig en het schept een band tussen ouder en kind. In de Capelse bibliotheek vindt u een grote collectie voorleesboeken en prentenboeken.

Peutervoorstelling Olivier, waar ben je?
Naar aanleiding van het prentenboek Wat nu, Olivier? maakte Poppentheater Dubbele Jan de peutervoorstelling Olivier, waar ben je? Het prentenboek van Phyllis Root en Christopher Denise werd het prentenboek van het jaar 2004.

Vanaf 10 januari 2005 kunt u gratis (zolang de voorraad strekt) toegangskaarten krijgen in de bibliotheekvestiging waar de peutervoorstelling plaatsvindt. Maximaal twee kaarten per persoon. De gratis toegang is mogelijk gemaakt door de Brede School Netwerken.
De voorstellingen zijn op:
Maandag 17 januari 10.00 uur, vestiging Schollevaar, Stationsplein 16
Maandag 17 januari 14.00 uur, vestiging s-Gravenland, Puccinistraat 86
Maandag 24 januari 10.00 uur, hoofdvestiging Stadsplein 39 Maandag 24 januari 14.00 uur, Infotheek De Octobron, Rogaland 31

Na de voorstelling krijgen de ouders informatie mee over diverse diensten van Capelse instellingen voor peuters en ouders. Bij deze informatie zitten voordeelcoupons voor allerlei leuke peuteractiviteiten.

Meer weten?
Voor meer informatie kijkt u op www.bibliotheek-capelle.nl.