Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 11 januari 2005

Cartridge World opent derde Nederlandse vestiging in Delft

DELFT - Op maandag 17 januari opent in Delft de derde vestiging van Cartridge World in de Benelux haar deuren. Het concept achter de internationale franchiseketen is het snel, goedkoop en zonder kwaliteitsverlies hervullen van lege inkt- en lasercartridges met 'niet goed geld terug'-garantie. Het bedrijf richt zich op de lokale markt en levert aan zowel consumenten als bedrijven.

Naast een besparing tot vijftig procent op de prijs van een originele cartridge is hervullen ook beter voor het milieu: het hergebruik van cartridges levert minder afvalstoffen op en bespaart grondstoffen. Voor het produceren van een lasercartridge is bijvoorbeeld meer dan 3,5 liter olie nodig.

Ondanks de grote besparing in kosten is er van kwaliteitsverlies geen sprake. De inkten die worden gebruikt, zijn voor ieder type cartridge speciaal ontwikkeld door de grootste inktproducent van Europa. Ze hebben dezelfde fysische en chemische eigenschappen als de originele inkten van bijvoorbeeld HP, Canon en Epson. Ook volgt Cartridge World, met wereldwijd zo'n 720 vestigingen, de ontwikkelingen binnen de printermarkt op de voet. Het eigen ontwikkelingscentrum in Australië ontwikkelt continu nieuwe technieken en hulpmiddelen om cartridges te hervullen, zodat kwaliteit gegarandeerd is.

De vestiging in Delft is gelegen aan de rand van het centrum, op korte afstand van de Technische Universiteit. "Wij verwachten dat onder anderen veel studenten de weg naar onze zaak zullen vinden", zeggen Hans en Ellen van Dijk, de eigenaren van de Delftse vestiging (Achterom 1). "Ook voor hen is het interessant om geld te besparen zonder kwaliteit in te leveren."

De van oorsprong Australische onderneming Cartridge World is sinds 1988 actief. In Nederland zijn er naast Delft ook vestigingen in Breda en Doetinchem. Info: www.cartridgeworld.nl; tel. 015-2120050.

Noot voor de redactie (