Gemeente Schiedam


Op een onbewoond eiland...

Op 17 januari 2005 om 13.00 uur gaat het literaire project `Op een onbewoond eiland¿¿ van start in de bibliotheek aan het Stadserf. Beeldend kunstenares Marjon Hoogendijk geeft aan de groepen 3 en 4 van 9 basisscholen in Schiedam een workshop over dit thema.

De kunstenares uit Vlaardingen is afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Haar werk is zowel abstract als figuratief. Behalve grote schilderijen maakt zij ook glasobjecten en muurschilderingen die ze leerde maken in Italië. Marjon heeft meerdere tentoonstellingen gehad, in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft ze cursussen in tekenen en schilderen aan kinderen en volwassenen bij Art&Peppers in de Peperstraat in Vlaardingen. Meer informatie is te vinden op haar website www.marjon.tk , waarop ook haar schilderijen te bezichtigen zijn.

Onder haar inspirerende leiding gaan de kinderen creatief aan de slag met niet alleen het thema eilanden maar ook de zee, het strand, de wereld onder water, reizen over het water en zeerovers komen aan bod. Op school gaan de leerlingen verder bezig met een kist vol boeken en een lesbrief over deze thema¿s.

Doel van het project is het plezier in lezen te bevorderen. Het project is een onderdeel van de Cultuurkaravaan, een programma van de Dienst Educatie en bijna alle culturele instellingen in Schiedam om leerlingen met kunst en cultuur in aanraking te brengen. Het project loopt van 17 januari t/m 17 februari.