Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 17 januari

* JONGEN BEROOFD
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks zeven uur werd op de Vuurplaat een zestienjarige jongen uit Rotterdam beroofd van zijn mobiele telefoon en geld. Het slachtoffer werd benaderd door twee jongens, die hem vervolgens tegen een muur zetten. Onder bedreiging van een vuurwapen, werd de jongen gefouilleerd en werden zijn geld (70 euro) en mobiele telefoon afgenomen Met de buit renden de twee verdachten weg in onbekende richting. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.


* OVERVAL OP BELWINKEL
SCHIEDAM - Zondagavond rond kwart over negen vond een overval plaats op een belwinkel aan de Parkweg. De overvaller bedreigde het personeel met een vuurwapen en ging er vervolgens met een geldbedrag vandoor. De recherche van district Waterweg stelt een nader onderzoek in.


* VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN
RHOON - Politiepersoneel van het district Zuid hield zondagavond omstreeks half twaalf in een woning aan De Esdoorn een 31-jarige bewoner aan. De man had kort daarvoor zijn 33-jarige vriendin mishandeld. Het slachtoffer verklaarde dat de verdachte in het bezit was van een wapen, waarop een onderzoek werd ingesteld. In de woning en bijbehorende schuur werden een luchtdrukwapen, een zwaard en een honkbalknuppel aangetroffen en in beslag genomen. De 31-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* ZES PERSONEN ONWEL NA KOOLMONOXIDE VERGIFTIGING

ROTTERDAM - In een woning aan de Vosmaerstraat werd zondagavond rond tien voor zeven een koolmonoxidevergiftiging geconstateerd waardoor zes personen ( drie vrouwen en drie kinderen) onwel raakten. Eén van de kinderen had de buurvrouw gewaarschuwd omdat zijn moeder en broertjes onwel werden. Vervolgens ging deze buurvrouw samen met een andere vrouw de woning binnen en waarschuwden de brandweer. Vier slachtoffers werden overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum, twee naar het Sint Fransiscus Gasthuis. Na onderzoek bleek een niet goed werkende geiser de oorzaak.


* SCHIETPARTIJ MET GEWONDE
ROTTERDAM - In de nacht van zondag op maandag vond op de kruising van de Adrianastraat met de 1e Middellandstraat een schietpartij plaats waarbij diverse malen werd geschoten. Twee mannen, die eerder in de nacht reeds onenigheid hadden, troffen elkaar wederom rond een uur op de 1e Middellandstraat waarna zij met elkaar op de vuist gingen. Hierbij werd door één van de mannen een vuurwapen getrokken waarna diverse malen werd gevuurd. Hierbij raakte een van de betrokkenen, een 29-jarige Rotterdammer, gewond in zijn been. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De Rotterdammer werd vervolgens aangehouden. De recherche van district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht en de tweede verdachte.


* TWEE VERDACHTEN VAN GARDEROBE DIEFSTALLEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Zondagmorgen werden een 32-jarige Rotterdamse en een 33-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachten van diverse diefstallen uit garderobes. Het tweetal had diverse horecagelegenheden in Rotterdam-Centrum bezocht, waarbij de vrouw de jassen en tassen in de garderobes doorzocht en de gestolen goederen bij de man stalde. Het tweetal werd op aanwijzing van getuigen aangehouden. De recherche van district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.