Politie Hollands Midden

Hillegom Handel in softdrugs De politie verrichtte vrijdagmiddag 14 januari een zestal aanhoudingen voor de handel, verkoop en het bezitten van softdrugs in en nabij een woning aan de Graaf Janlaan. Vijf kopers uit Hillegom en Sassenheim in de leeftijd van 16 tot 46-jaar kochten daar van van de 52-jarige Hillegommer en handelaar kleine hoeveelheden weed. In de woning werden nog meer van deze softdrugs aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachte mocht in de loop van de zaterdag 15 januari het politiebureau weer verlaten. De politie begon eerder die week met het onderzoek tegen de man na informatie dat er vanuit de woning mogelijk gehandeld zou worden in verdovende middelen. Tegen alle betrokkenen is proces-verbaal opgemaakt. De softdrugs zijn inbeslaggenomen.

Noordwijk Aanhoudingen voor geweld De politie verrichtte zondagavond 16 januari rond 22.40 uur op de Grent vijf arrestaties na een vechtpartij die daar was ontstaan. Het ging hier om vijf mannen uit Haarlem van 19 tot 39-jaar. In een uitgaansgelegenheid werden de vijf vervelend, gooiden glaswerk op de grond en werden handtastelijk naar het vrouwelijk bezoekersdeel. Toen één van de vrouwen hier op reageerde door een klap uit te delen, sloeg de vlam in de pan. De vechtpartij verplaatste zich naar buiten. Daar ging terrasafscheiding ten onder aan het geweld en ook een glzen toegangsdeur van een andere uitgaansgelegenheid ging aan diggelen. Uiteindelijk lukte het de politie de rust te herstellen door de vijf aan te houden. De verdachten zijn ingesloten. Inmiddels zijn er drie aangiften binnen van mishandeling dan wel vernieling. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek tegen de verdachten.

Katwijk Mishandeling Drie Katwijkers van 22, 20 en 19-jaar zijn zondag 16 januari rond 02.45 uur op de Tramstraat aangehouden nadat ze daar onder de ogen van agenten een plaatsgenoot mishandelden door hem enkele klappen te geven en over zijn fiets heen te duwen. De leeftijd van de plaatsgenoot was bij het maken van dit persbericht nog niet bekend. De mishandeling was een vervolg van een in een café in de Badstraat ontstane onenigheid. De verdachten zijn na het verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

Katwijk Aanrijding Een 39-jarige automobiliste uit Rijnsburg verleende op vrijdag 14 januari rond 17.10 uur op de kruising Sandtlaan met de Baron van Wijkersloothstraat geen voorrang aan een 27-jarige bromfietser uit Katwijk. De Katwijker is ondermeer met beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis. De vrouw zag bij het links afslaan de bromfietser te laat uit tegengestelde richting naderen, stopte nog wel maar de bromfietser kon haar vervolgens niet meer ontwijken. De politie doet onderzoek naar de technische staat van de bromfiets.

Sassenheim Aanhouding verdachten inbraak De politie hield zondag 16 januari tussen 01.00 en 03.00 uur twee jongens aan van 18 en 19-jaar en afkomstig uit Leiden en Sassenheim. Beiden worden er van verdacht rond 01.00 uur te hebben ingebroken in een computerbedrijf aan de Venusstraat. Daarbij werden twee computerkasten gestolen. De computerkasten werden teruggevonden in de struiken van een school aan de Menneweg. Daar werd ook één van de verdachten aangehouden. Na een zoekslag kon de politie korte tijd later de 2e verdachte in een woning aan de Vrouwenpolderstraat aanhouden. Naar een mogelijk derde verdachte wordt nog gezocht. De politie kwam tot deze succesvolle aktie na een telefoontje van een getuige die vertelde dat er werd ingebroken. Toen de politie arriveerde renden de verdachten weg, maar twee van hen konden al snel worden ingerekend. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hen voort.

Leiden/Voorschoten Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft van vrijdagavond 14 tot zaterdagnacht 15 januari een alcoholcontrole gehouden op de Hoge Rijndijk (Leiden) en de Leidseweg (Voorschoten). Acht personen bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken en kregen een proces-verbaal. Twee van hen, een 55-jarige Voorschotenaar en een 38-jarige Leidse, moesten ook hun rijbewijs inleveren omdat hun ademalcoholgehalte hoger was dan 570 ug/l, respectievelijk 985 ug/l en 640 ug/l.

Leiden Steekpartij; twee aanhoudingen

De politie heeft in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 januari na een steekpartij twee mannen aangehouden. De steekpartij speelde zich af op het Stationsplein, op een plek waar zich veel harddrugsgebruikers ophouden. Een 41-jarige Leidenaar werd meerdere malen gestoken. De politie hield hierna een 38-jarige Leidenaar en een 23-jarige Hagenaar aan. Het slachtoffer is voor behandeling naar het LUMC gebracht. Aanleiding voor de steekpartij is nog onbekend.

Leiden Aanhouding

De politie heeft zaterdag 15 januari een 44-jarige vrouw aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17-jarige Leidse. De verdachte zou de Leidse meerdere malen met een scherp voorwerp in het gezicht hebben gekrast. Dit gebeurde rond 16.45 uur op de Beestenmarkt. De twee kennen elkaar. Aanleiding voor deze mishandeling ligt waarschijnlijk in de relatiesfeer

Roelofarendsveen Gevaarlijk rijgedrag

De politie heeft zondag 16 januari twee automobilisten aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. In de vroege ochtend werd een 38-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder reed slingerend over de Rijksweg A4 in de richting van Amsterdam en gebruikte daarbij beide rijstroken en de vluchtstrook. Een motoragent zag dat de rijsnelheid van de bestuurder schommelde tussen de 70 en de 120 km/u. De agent gaf de bestuurder ter hoogte van Leimuiden een stopteken maar deze voerde zijn snelheid op tot ongeveer 150 km/u. De bestuurder volgede uiteindelijk de agent naar de afrit, verlaagde zijn snelheid en reed vervolgens plotseling langs de motoragent en nam weer de oprit. Andere ingeseinde agenten dwongen de bestuurder tot stoppen door voor en achter de bestuurder te gaan rijden. De man werd aangehouden op de vluchtstrook onder het brugrestaurant in de gemeente Haarlemmermeer. De bestuurder bleek te veel gedronken te hebben, namelijk 920 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Diezelfde avond, omstreeks 22.45 uur, werd een 40-jarige automobilist uit Almere aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. De politie kreeg diverse meldingen dat de bestuurder gevaarlijk slingerend reed over de Rijksweg A4 in de richting van Den Haag. Daarbij gebruikte de bestuurder ook de vluchtstrook en zou hij diverse keren tegen de vangrail hebben gereden. De bestuurder reed uiteindelijk in het viaduct van de HSL tegen de wand waarna hij tot stilstand kwam. Daar werd hij door twee personenauto's en een vrachtwagenchauffeur klem gezet. Omdat de bestuurder zich bij zijn aanhouding agressief opstelde tegen de politie werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft een bloedonderzoek laten instellen om te bepalen of de bestuurder onder invloed was van een stof. De politie maakt proces verbaal op tegen de bestuurder. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Hazerswoude-Rijndijk Rijden onder invloed

De politie heeft op zondag 16 januari even voor 19.30 uur een 32-jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een agent in burger zag de automobilist vanaf de Gemeneweg slingerend over de weg rijden waarbij hij meerdere keren op de andere weghelft terechtkwam. De bestuurder kon met moeite een vluchtheuvel ontwijken. Op de Rijndijk parkeerde de automobilist zijn auto en liep weg in de richting van een restaurant. De agent sprak de bestuurder aan en rook bij hem een alcohollucht. Daarnaast sprak de man met dubbele tong en was hij onvast ter been. De inmiddels ingeseinde politie hield de bestuurder aan en nam op het bureau een blaastest af. De man blies 695 ug/l. De limiet is 220.Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Ter Aar Gewapende beroving

Een 20-jarige vrouw uit Ter Aar is op zaterdag 15 januari omstreeks 03.00 uur beroofd van haar mobiele telefoon. De vrouw reed met haar bromfiets over de Aardamseweg in de richting van de Ringdijk. Ter hoogte van de Zwanelaan, bij de wegversmalling, werd zij door een donkere auto klemgereden. De bijrijder stapte uit de auto en eiste onder bedreiging van een steekvoorwerp geld van de Ter Aarse. De Ter Aarse gaf een mobiele telefoon waarna de bijrijder, van ongeveer 18 jaar, weer in de auto stapte. De auto reed weg in de richting van Alphen aan den Rijn. Het betreft een donkere auto, model sedan, het kentekennummer beginnend met GZ. De politie heeft zaterdag een buurtonderzoek ingesteld en zet het onderzoek voort. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 8844.

Leimuiden Auto te water

Een 19-jarige man uit Weteringbrug is zaterdag 15 januari rond 03.00 uur te water geraakt met zijn auto op de Vriezenweg. In een flauwe bocht zou hij de macht over het stuur verloren zijn en ondersteboven in de sloot tegen een 2e Wereldoorlogmonument tot stilstand zijn gekomen. Hij wist zelf uit de auto te komen. Hij is naar het Rijnlandziekenhuis vervoerd ter controle. Hier werd ook een bloedproef afgenomen om vast te kunnen stellen of hij gedronken had.

Leiderdorp Auto in beslag genomen

De politie heeft vrijdag 14 januari tegen middernacht de auto in beslag genomen van een 31-jarige Alphenaar. De man reed op de Zijlbaan toen de politie hem ter controle staande hield. De man bleek al vaker met alcohol op te zijn aangehouden en had ook een algehele rijontzegging. Opnieuw had hij nu gedronken. De ademanalyse wees 540 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. In overleg met justitie heeft de politie vervolgens zijn auto in beslag genomen.

Nieuwerkerk aan den IJssel Mishandeling

Op zaterdag 15 januari omstreeks 03.30 uur heeft de politie een 26-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden in een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. De man had even tevoren buiten de gelegenheid deelgenomen aan een vechtpartij waarbij een 25-jarige vrouw uit Rotterdam geschopt zou hebben. Na verhoor werd de verdachte in de loop van de middag heengezonden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Waddinxveen Rijden onder invloed

Op zondag 16 januari omstreeks 20.50 uur controleerde de politie een 41-jarige bromfietser uit Waddinxveen. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 650 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

Gouda Inbraak woning

Tussen vrijdag 14 januari omstreeks 19.30 uur en zaterdag 15 januari omstreeks 04.35 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan den Vijzelmolenerf. Toegang tot de woning werd verschaft doormiddel van het ingooien van een ruit. Weggenomen werd een partij laminaat en een stereo-installatie.

Gouda Aanrijding met letsel

Op zondag 16 januari omstreeks 20.55 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Ridder van Catsweg. Een 58-jarige fietser uit Gouda kwam uit een uitrit de Ridder van Catsweg opgereden en gaf daarbij geen voorrang aan een voor hem van links komende 51-jarige bestuurder uit Gouda. Hierbij belandde de fietser op de motorkap waarna hij op de grond viel. Met onbekend letsel is de man overgebracht naar het Groene hartziekenhuis. Hier is van de man een bloedproef afgenomen daar hij onder invloed verkeerde.

Gouda Rijden onder invloed

Op maandag 17 januari omstreeks 00.05 uur controleerde de politie een 41-jarige fietser op de Snoystraat. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 780 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.

Gouda Vechtpartij

De politie heeft op vrijdag 14 januari omstreeks 20.35 uur een drietal verdachten aangehouden in verband met een vechtpartij op het Van Hogendorpplein. Een 23-jarige man uit Gouda had een steen tegen zijn gezicht gekregen waarbij hij letsel in het gezicht had opgelopen. Een 23-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel had geen letsel opgelopen. Met een steekwond werd een 23-jarige man uit Gouda overgebracht naar het Groene hartziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de vechtpartij. De verdachten werden allen op zaterdag 15 januari in de loop van de middag / avond in vrijheid gesteld.

Bergambacht Inbrekers overlopen

Op zaterdag 15 januari omstreeks 01.30 uur heeft men ingebroken in een bedrijf aan de Transportstraat. De 54-jarige eigenaar uit Bergambacht kwam op het alarm af en werd geconfronteerd met drie donker geklede inbrekers. Tussen de mannen heeft een gevecht plaatsgevonden waarbij de eigenaar diverse klappen heeft opgelopen aan het hoofd en de rug. Hierop zijn de verdachten gevlucht in een donker kleurige stationwagen. De politie stelt een onderzoek in.

Ouderkerk aan den IJssel Onder invloed / diefstal

Op zaterdag 15 januari omstreeks 02.20 uur heeft de politie een 19-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel aangehouden op de Kerkweg. Bleek de man omstreeks 01.30 uur onder invloed met zijn auto te hebben gereden op de Sportlaan waarbij hij tegen de stoeprand aan was gereden waarbij zijn auto schade had opgelopen. Hierna is de man te voet verder gegaan en heeft uit een tuin aan de Kerkweg een slot van een fiets opengebroken waarna hij vervolgens de fiets heeft meegenomen. In het voertuig van verdachte werden softdrugs aangetroffen waarvan hij afstand deed. Van de verdachte is een bloedproef afgenomen. Hij kreeg proces-verbaal. De fiets werd teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Stolwijk Verlichtingscontrole

Op vrijdagmorgen 14 januari hield de politie een verlichtingscontrole op de Goudseweg. Er werden 21 bekeuringen uitgeschreven voor het niet in orde hebben van de (brom)fietsverlichting.

Schoonhoven Verlichtingscontrole

Op donderdagmorgen 13 januari hield de politie een verlichtingscontrole op de Kerkweg. Er werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor het niet in orde hebben van de (brom)fietsverlichting. De controle werd gehouden tussen 07.20 en 08.20 uur.

----------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 17 januari 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --