Politie Amsterdam-Amstelland

Alcomobilist erg hardleers

17-1-2005. In de nacht van zaterdag op zondag arresteerde de politie een 53-jarige automobilist. Hij had bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. De man, geen onbekende van de politie, bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dat was ruim 15 jaar geleden ingenomen. De auto van de man werd in beslag genomen.

---

Dode bij brand in schuur Aalsmeer

17-1-2005. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart voor één rukte de brandweer uit voor een brand in een schuur aan de Aalsmeerderweg. De meeste mensen die zich in de schuur bevonden kwamen op tijd weg. Eén persoon slaagde hier kennelijk niet in en werd later dood aangetroffen.


---

Voetganger overlijdt na aanrijding met bus

17-1-2005. Vrijdagavond even voor half negen raakte een 38-jarige man levensgevaarlijk gewond toen hij door een lijnbus werd aangereden op de Marnixstraat. De man overleed zaterdagmiddag rond half vier.

In de bus raakten twee passagiers lichtgewond. Zij werden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De buschauffeur werd na verhoor in een politiebureau opgevangen door de bedrijfshulpverlening.
---

Overval fastfoodrestaurant
17-1-2005. Zondagavond werd een fastfoodrestaurant aan de Isolatorweg overvallen. Een gemaskerde man kwam met een vuurwapen rond elf uur het restaurant binnen. Hij sprong over de balie, dwong het personeel op de grond te gaan liggen en eiste geld. Met zijn buit vluchtte hij weg in de richting van het metrostation Isolatorweg.