Provincie Flevoland




GS ondersteunen groot sportcongres in Flevoland

Sport Service Flevoland krijgt van Gedeputeerde Staten van Flevoland 29.000 om in 2005 een groot sportcongres in Flevoland te organiseren. De SSF wil hiermee laten zien dat Flevoland goede sportieve en organisatorische mogelijkheden heeft om grote sportmanifestaties te organiseren. De discussie over de Olympische Spelen in Nederland kan daarmee ook levend worden gehouden.

Sport Service Flevoland wil op het gebied van talentontwikkeling, evenementorganisatie en sportinfrastructuur aan prominente sportbestuurders laten zien wat Flevoland in huis heeft. Het congres bestaat uit twee dagen en is gericht op NOC*NSF, bestuurders van sportbonden, burgemeesters en wethouders, bedrijfsleven en staatssecretaris Ross.

Na de Olympische Spelen in Athene afgelopen zomer laaide de discussie over de mogelijkheid van Olympische Spelen in Nederland op. De gedeputeerde Sport van Flevoland, John Bos, heeft namens het college van Gedeputeerde Staten aan de minister-president, de staatssecretaris voor sport en aan het NOC*NSF laten weten dat Flevoland graag bereid is een rol te spelen bij Olympische Spelen in Nederland. De Spelen zijn als groot sportevenement een mooi voorbeeld om tijdens het sportcongres over van gedachten te wisselen en daarmee ook de discussie over Olympische Spelen in Nederland levend te houden.