Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten regio Noord-Holland Noord, maandag 17 januari

Alkmaar 17-01-2005 - 15.47 uur

Inbraak woning
Alkmaar, zondag 16 januari 2005
Op zondagmiddag werd gereedschap gestolen uit een berging van een woning aan de Koggewaard te Alkmaar. Omdat de voordeur van de woning juist geschilderd was, kon deze niet worden afgesloten. Dit gaf de dieven de mogelijkheid om de woning binnen te komen en elektrisch gereedschap. De inbraak vond plaats tussen 17.00 en 17.30 uur. Avenhorn, zondag 16 januari 2005
Op zondag werd tussen 16.00 en 20.35 uur ingebroken in een woning aan de Kolblei te Avenhorn. Nadat tevergeefs was gepoogd een raam bij de voordeur in de schoppen, werd vervolgens een raam opengebroken. Vanuit de woning werd een laptop ontvreemd.

Diefstal auto
Heerhugowaard, zondag 16 januari 2005
In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 19.00 en 12.15 uur, werd een personenauto ontvreemd vanaf het terrein van een autohandel aan de Galileistraat in Heerhugowaard. De auto stond geparkeerd achter een afgesloten hek. Op zondagmiddag bleek de auto te zijn ontvreemd. Het toegangshek stond open. Het ging hier om een blauwe Volvo 850 T5. De auto was niet voorzien van kentekenplaten. Ook werd en vanaf hetzelfde terrein vanaf een andere Volvo kentekenplaten ontvreemd. Het ging hier om het kenteken TD-LJ-13. Mogelijk zijn deze platen op de gestolen auto gezet.

Eenzijdig verkeersongeval
Lutjewinkel, zondag 16 januari 2005
Op zondagavond omstreeks 18.25 uur reed een 51-jarige man uit Schagen op een motorfiets over de Weereweg in Lutjewinkel. Hij reed in de richting Barsingerhorn toen hij in een bocht naar links aan de rechterkant naast de rijbaan terecht kwam. Hij reed een stukje door de berm en kwam tot stilstand tegen een hoop modder. De man viel van zijn motor en kwam in de naast de weg gelegen sloot terecht. Hij moest met een gebroken been en rugklachten worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Verkeersongeval met letsel
Alkmaar - Hoorn, maandag 17 januari 2005
Op maandagmorgen omstreeks 08.00 uur raakte een 31-jarige man uit Assendelft gewond bij een aanrijding op de Martin Luther Kingweg ter hoogte van de kruising met de Bergerweg in Alkmaar. Een 62-jarige man uit Castricum reed in een vrachtwagen over de Martin Luther Kingweg en zag te laat dat de personenauto voor hem afremde. Er ontstond een kop-staartbotsing waarbij de 62-jarige bestuurder van de personenauto gewond raakte. Hij moest met rug- en nekklachten voor onderzoek worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Een soortgelijk ongeval vond plaats op de Provincialeweg te Hoorn omstreeks 09.20 uur. Toen een 32-jarige man uit Berkhout op wilde trekken bij een groen stoplicht, sloeg zijn motor af. Een 54-jarige man uit Helvoirt, die in een vrachtwagen achter hem reed, was te laat met remmen. Bestuurder van de personenauto werd na de kop-staartbotsing met nekklachten overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Geraamte in duinen
Den Helder, zondag 16 januari 2005
Op zondagmiddag omstreeks 17.00 uur waren vijf jongen (van tussen de 10 en 15 jaar oud) aan het spelen in de Gravelijkheidsduinen aan de Duinweg in Den Helder. Toen een van hen van een duin af sprong zag hij een paar botten uit het zand steken. Toen zij verder zochten, leverde het duin ook nog een schedel op. De politie werd gewaarschuwd en een skelet werd bloot gelegd. Het gaat hier vermoedelijk om een oud skelet. De botten zijn al grotendeels vergaan. Het stoffelijk overschot wordt door de technische recherche onderzocht. Bij het onderzoek zal ook de leeftijd van de botten worden vastgesteld.

Alcoholcontrole
Hoorn, maandag 17 januari 2005
Op maandagmorgen omstreeks 01.30 uur werd een 33-jarige vrouw uit Hoorn op de Orionstraat in haar woonplaats gecontroleerd. Zij bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. De vrouw blies 695 ug/l. Dat is drie keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De vrouw kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren. De vrouw was opgevallen toen zij zonder verlichting vanaf een parkeerplaats wegreed.
Castricum, maandag 17 januari 2005
Op maandagmorgen omstreeks 01.30 uur werd een 24-jarige man uit Heiloo gecontroleerd op de Geesterduinweg in Castricum. De man blies 580 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum. Ook hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Inbreker aangehouden
Alkmaar, maandag 17 januari 2005
Op maandagmorgen omstreeks 03.20 uur kwam een melding binnen dat er werd ingebroken in een supermarkt aan de Ruusbroechof in Alkmaar. Ter plaatse trof de politie een ingegooid raam aan. Toen zij met een zaklamp naar binnen schenen kwam plotseling een man uit het pand rennen. De politie zette de achtervolging in en kreeg de inbreker te pakken toen hij zich onder de bosjes verstopt had naast de kerk aan het Jan Brugmanhof.

Verkeerscontrole
'T Zand, maandag 17 januari 2005
Op maandagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Keinsmerweg in 'T Zand. Hierbij werden acht fietsers bekeurd omdat zij met defecte verlichting reden.
Heiloo, maandag 17 januari 2005
Op maandagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Vennewatersweg in Heiloo. In totaal kregen zes bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 83 km per uur.

Diefstal invalidenvoertuig
Alkmaar, maandag 17 januari 2005
In de nacht van zondag op maandag is een invalidenvoertuig ontvreemd vanuit een schuur bij een woning aan de Bretagnestraat in Alkmaar. Het voertuig was op zondagavond omstreeks 19.20 uur in de schuur geplaatst. De schuur is vermoedelijk niet afgesloten geweest. Het ging om een invalidenvoertuig, merk Inca, met verzerkeringsnummer MRD856 - 05.

Jongeren bekennen vernielen van auto's
Bergen, 17 januari 2005.
In de omgeving van de Wijzend is in december en begin januari een aantal auto's vernield. Spiegels en autoramen moesten het ontgelden. Ook was er overlast van jongeren die 's avonds rondhingen en ervan verdacht werden een bouwkeet te hebben vernield. Een oplettende omwonende waarschuwde vorige week de politie toen ze zag dat een groepje jongens zich verdacht ophield bij een auto. Naar aanleiding hiervan zijn vier Bergense jongens van 13 en 14 jaar door de politie gehoord. Zij hebben bekend tenminste drie auto's te hebben beschadigd. De politie sluit niet uit dat er meer jongens betrokken zijn bij de vernielingen in Bergen. Het onderzoek wordt voortgezet.