Universiteit van Tilburg

Benoeming aan UvT

Henriëtte Prast hoogleraar Persoonlijke Financiële Planning

Per 1 januari 2005 is Henriëtte Prast benoemd tot bijzonder hoogleraar Persoonlijke Financiële Planning aan de Universiteit van Tilburg. Het gaat om een leerstoel die is ingesteld door Rabobank Nederland.

Henriëtte Prast studeerde economie aan de Vrije Universiteit en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp inflatie, werkloosheid en het gedrag van centrale banken. Zij werkt bij de Divisie Wetenschappelijk Onderzoek van de Nederlandsche Bank. Daar legt zij zich onder meer toe op onderzoek naar behavioural finance en pensioenen, financieel toezicht en financiële stabiliteit. Zij publiceert in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften en schrijft een wekelijkse column in het Financieele Dagblad over de wisselwerking tussen economie en psychologie. Van haar hand verschenen in Nederland bij uitgeverij Contact de boeken 'Geld en gevoel en 'Geld en geluk en bij NIBE-SVV het boek 'Psychology in financial markets: An introduction to behavioural finance. Henriëtte Prast is bestuurslid van het Grachtenfestival Amsterdam.

Rabobank Nederland wil met deze leerstoel onderzoek en onderwijs bevorderen op het gebied van het gedrag van consumenten en sociaal economische en fiscale ontwikkelingen die een rol spelen bij het beantwoorden van hun financiële vragen.
Laatst gewijzigd: maandag 17 januari 2005 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Experts en expertise

Zie ook

Contact
E-mail: P.H.C.Siebers