Gemeente Amsterdam

Noodverordening Marinecomplex Kattenburgerstraat 14 januari 2005 - Bestuursvoorlichting Gemeente Amsterdam Vanaf maandag 17 tot en met maandag 31 januari gelden rond het marinecomplex op de Kattenburgerstraat tussen 7 uur ´s ochtend en 6 uur ´s avonds de volgende maatregelen:

* De Kattenburgerstraat is tussen de Piet Heinkade en de Ravenwerf gedeeltelijk afgesloten. Wel blijven alle straten in de omgeving bereikbaar.

* Buslijn 42 wordt vanuit de richting Marinierskade richting Centraal Station omgeleid.

* In de Kattenburgerstraat geldt gedurende deze periode een parkeerverbod.

Deze maatregelen zijn genomen in verband met de verkiezingen in Irak.

Op zondag 30 januari worden er in Irak sinds lange tijd democratische verkiezingen. In verschillende plaatsen in Nederland wordt de Iraakse bevolking ook de mogelijkheid geboden om te stemmen. In Amsterdam is daarvoor het Marine Etablissement aan de Kattenburgerstraat de locatie. In Nederland kunnen Irakezen op 28, 29 en 30 januari stemmen. Maar om te mogen stemmen is registratie van de kiesgerechtigden nodig. Deze registratie start op maandag 17 januari.

Gezien de internationale spanningen rond de verkiezingen in Irak, en de aanwezigheid van Nederlandse troepen in Irak, zijn er ook in Nederland aan deze verkiezingen veiligheidsrisico's verbonden. Om de verkiezingen in Nederland ongestoord en veilig te laten verlopen is daarom een aantal maatregelen nodig.

© Gemeente Amsterdam