Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 17 januari 2005

NIEUWE BESTUURLIJKE ORGANISATIE VOOR KNLTB

Met ingang van heden heeft de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) een nieuwe bestuurlijke organisatie. Tijdens de afgelopen zaterdag in de Jaarbeurs Utrecht gehouden Algemene Vergadering zijn de statuten en de reglementen vastgesteld, waardoor de nieuwe organisatie een feit is.

De Algemene Vergadering werd zaterdag 15 januari voor de laatste maal gehouden. Vanaf nu worden alle leden - verenigingen, persoonlijke leden en bondsleden - van de KNLTB vertegenwoordigd door 45 gekozen leden, die samen de Ledenraad vormen. De Ledenraad wordt hiermee het hoogste orgaan van de organisatie.

De nieuwe bestuurlijke organisatie kent een kleiner en daardoor slagvaardiger bondsbestuur.

Het bondsbestuur bestaat per 1 januari uit: mr. K. (Klaas) Rijpma, voorzitter; mr. K. (Karin) van Bijsterveld, secretaris; J. (Jaap) Ruiter, penningmeester; mr. J.P.J. (Just) Barth, bestuurslid Toptennis; F.V. (Frans) Engelenburg, bestuurslid Breedtetennis; C.J. (Christo) Kok, bestuurslid Wedstrijdtennis en mr. W.F.C. (Willem) Stevens, bestuurslid algemene zaken tevens vice-voorzitter.

VIRTUEEL TENNISMUSEUM GELANCEERD: WWW.TENNISMUSEUM.NL

Tijdens de Algemene Vergadering van de KNLTB, die afgelopen zaterdag plaatsvond in de Jaarbeurs te Utrecht, heeft de officiële lancering van het virtuele tennismuseum plaatsgevonden. De website www.tennismuseum.nl is gratis toegankelijk en toont de rijke geschiedenis van het vaderlandse tennis. Het virtuele tennismuseum is tot stand gekomen op initiatief van Theo Bollerman en Robert Blom en in samenwerking met de KNLTB.

Theo Bollerman is voorzitter van het Nederlands Tennis Historisch Genootschap en auteur van het boek over 500 jaar tennis in Den Haag "Witte Tenniskleding Verplicht". Voor zijn vereniging Oranje TC speelde hij vele jaren eerste klas zondag gemengd.

Robert Blom is de kleinzoon van de Nederlandse tenniskampioenen Arthur Diemer Kool en Otto Blom. Blom heeft een bedrijf op het gebied van marketing, communicatie en internet.

Op www.tennismuseum.nl komen verschillende aspecten aan bod. Zoals een Hall of Fame, een kunstcollectie, een "boekenkast", boekrecensies en een overzicht met de oudste clubs van Nederland. Maar ook aan onderwerpen als de etymologie van het tennis en de ontwikkeling van de tennismode wordt aandacht besteed. Er staan op dit moment zo'n 300 objecten in het virtuele museum en de komende jaren worden periodiek nieuwe beelden en teksten aan de collectie toegevoegd.


*********************************