Gemeente Gouda


aanval op kauwgom binnenstad (17/01/2005)

Kauwgom ontsiert de straten van de Goudse binnenstad. Het schoonmaken en weghalen van dit kleverige goed is kostbaar en niet eenvoudig. De gemeente start de komende weken bij wijze van proef een schoonmaakactie op de Kleiweg en de Hoogstraat. Als de actie werkt dan volgt de rest van het Kernwinkelgebied. Op 17 januari 2005 zijn de schoonmakers begonnen.
Wethouder Siebe Keulen ergert zich enorm aan de vervuiling van kauwgom op de straten. Wethouder Keulen: Ik hoop dat dit een effectieve manier is om tegen aanvaardbare kosten de straten schoon te krijgen en te houden. Het liefst zou ik hoge boetes opleggen aan mensen die kauwgum op straat uitspugen. Daar boeken ze in Singapore goede resultaten mee! Mogelijk gaan we dat ook in Gouda een keer doen.

De gemeente Gouda heeft de schoonmaakactie uitbesteed aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwijderen van kauwgom. De proef moet onder andere aantonen of de kauwgum goed kan worden verwijderd, maar ook om vast te stellen hoe de straat er na verwijdering uitziet en hoelang het schoon blijft. Dan kan de gemeente uitrekenen hoe vaak het zou moeten en wat het kost. Na de proef wordt de gemeenteraad van Gouda over de resultaten geïnformeerd.


-- einde bericht --