Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Januari 2005

Rebels, veilig, huiselijk en praktisch design voor senioren

Zeven oud-studenten van de Post Graduate Course Industrial Design van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (KABK) presenteren rebelse rollators, veilig kaarslicht en huiselijk straatmeubilair op de Meubelbeurs in Keulen. Een kussen met geluid, graffiti spuitende senioren, statements en praktische producten wisselen elkaar af op de Postgraduate presentatie met het thema 'Ontwerpen voor senioren / Design for All'.

Ouderen ontsnappen niet aan de innovatieve concepten van de zeven oud-studenten, waaronder ook dubbelzijdige tassen, gebruiksvriendelijke verpakkingen en handige serveertrolleys. Met de aandacht voor ouderen en hun producten, geven de jonge ontwerpers een signaal af dat senioren een steeds belangrijkere doelgroep gaan vormen. Met het thema 'Ontwerpen voor senioren / Design for All' worden er uiteenlopende en inspirerende producten gepresenteerd, die door iedereen gebruikt kunnen worden.

Industrial Design
De Post Graduate Course Industrial Design is een parttime cursus voor studenten uit een internationaal veld en profileert zich tussen industrial design en vormgeving: de juiste mix tussen vaardigheden, cultuur en industrie. De cursus is opgebouwd uit zes afzonderlijke blokken van een half jaar. Voor ieder blok krijgt de student een deelcertificaat en uiteindelijk volgt het diploma. De lessen vinden plaats op donderdag en vrijdag van 16.00 tot 21.45 uur. De vakken die worden gegeven zijn onder te verdelen in Ontwerpen, Presentatie en Persoonlijkheidsontwikkeling.

Meer informatie over de Post Graduate Course Industrial Design is te vinden op www.kabk.nl en wordt gepresenteerd tijden de Open Dag van de KABK op zaterdag 29 januari.

'Ontwerpen voor senioren / Design for All'.
17 - 22 Januari, Galerie Schuppenhauer, Keulen
Passagen no. 105
Bismarckstrasse 70
Open: maandag 17 - zaterdag 22 januari, 12.00hr - 22.00hr Cocktails op dinsdag en woensdag 18.00hr
www.galerie-schueppenhauer.de
www.kabk.nl

Noot voor de pers,