Ingezonden persbericht


Pleon Amsterdam breidt public-affairs groep uit

Amsterdam, 18 januari 2005 - Pleon heeft haar Amsterdamse public-affairsgroep uitgebreid met Arthur van Buitenen. Met een ruime ervaring in de lokale, nationale, Europese en internationale politiek zal hij zich richten op het koppelen van de belangen van het bedrijfsleven en overheden. De public-affairsgroep maakt deel uit van het Europese Pleon public-affairsnetwerk dat bestaat uit 23 kantoren in 9 landen en dat zijn hoofdzetel in Brussel heeft.

Van Buitenen (1969) heeft ruime ervaring in politieke en beleidsprocessen op lokaal, nationaal, Europees en internationaal niveau. Hij werkte voorheen bij EPN, het Platform voor de Informatiesamenleving. Daarvoor was hij politiek secretaris in de Tweede Kamer en werkte hij als fractiemedewerker in het Europees Parlement. Ook was van hij als lobbyist actief binnen de United Nations Conference on Environment and Development (UNCED). Van 2000 tot 2002 was hij lid van de Haagse gemeenteraad. Hij studeerde politicologie en internationaal & Europees recht aan de Universiteit Leiden.

De public-affairsgroep van Pleon bestaat uit vier onderdelen: Executive Consulting, Public Sector Consulting, Issues Management en Corporate Social Responsibility/Sponsoring. De belangrijkste diensten zijn politieke monitoring, lobbying, politieke audits en mediarelaties.

Over Pleon
Pleon is een Europees communicatieadviesbureau met 680 medewerkers en 23 vestigingen in negen Europese landen. In de overige Europese landen en in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Azië wordt Pleon onder meer vertegenwoordigd door partners uit het Brodeurnetwerk. Met Europese specialisten op het gebied van pr, public affairs, corporate communications, marketing, change management, risk management en design helpt Pleon organisaties bij het realiseren van groei en draagvlak. Binnen de Omnicomgroep maakt Pleon deel uit van BBDO Europe.

Pleon heeft kantoren in: Amsterdam, Berlijn, Bonn, Brussel, Boedapest, Dresden, Düsseldorf, Frankfurt, Genua, Graz, Hamburg, Klagenfurt, Leipzig, Linz, Londen, Madrid, Milaan, München, Parijs, Rome, Salzburg, Stuttgart, Wenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Maurits Blok
020 487 40 00
maurits.blok@pleon.com
www. pleon.com