Amsterdam RAI

ARBO 2005
12 nov 2004

Sterk inhoudelijk programma tijdens vakbeurs arbo 2005

ARBO 2005: woensdag 19 en donderdag 20 januari in Amsterdam RAI

Naast een breed expositieaanbod staat ARBO 2005 bol van congressen, seminars en spreekuren. De aankomende editie van het evenement biedt de bezoeker alles over theorie en praktijk uit het vakgebied. ARBO 2005, de vakbeurs voor veiligheid, gezondheid en ergonomie op het werk, wordt op woensdag 19 en donderdag 20 januari gehouden in Amsterdam RAI.

De vakbeurs introduceert volgend jaar een nieuw initiatief: het FAQ Plaza. Hier kunnen bezoekers in contact treden met beroepsverenigingen en andere organisaties op het gebied van certificatie, wet- en regelgeving. Deze organisaties beantwoorden in het FAQ Plaza niet alleen zelf Frequently Asked Questions, maar stellen ook experts ter beschikking om tijdens spreekuren in te gaan op specifieke vragen van bezoekers over vakinhoudelijke onderwerpen.

Arbowereld 2005
Ook tijdens het uitgebreide congresprogramma van ARBO 2005 staan arbo-autoriteiten paraat om de bezoekers te voorzien van informatie. Zo organiseert uitgeverij Kerckebosch het jaarlijkse Multidisciplinair Congres voor de arbo-professional onder de nieuwe naam Arbowereld 2005. In samenwerking met de beroepsverenigingen worden in aparte dagdelen de meest uiteenlopende themas binnen beroepsgroepen vakinhoudelijk belicht.

De volgende themas passeren de revue tijdens Arbowereld 2005: Integrale bedrijfsgeneeskundige zorg
Coaching. Het ultieme HRM-gereedschap?
Een goed arbeids- en gezondheidsadvies van mens tot mens Bedrijfsmaatschappelijk werk: cliënt of klantgericht? Veiligheid en arbeidsomstandigheden
RSI anno 2005: State of the Art van onderzoek en klinische ervaringen Functioneren, verzuim en reïntegratie
Ergonomie bij arbeid
De Arbocoördinator, een spil in het interne arboweb

Praktijkseminars
Reed Business Information organiseert tijdens ARBO 2005 verschillende praktijkseminars. Arbocoördinatoren, P&O-ers met arbo-taken en adviseurs krijgen hier informatie over de invulling van bestaande regelgeving in de dagelijkse praktijk. Onder het motto Laat de regels voor u werken wordt aandacht besteed aan:
Arbo en Arbozorg 2005
Gezondheidsbevordering: uw bedrijf in beweging
Beroepsziekten en veiligheidsrisicos op het werk
Zelf doen of uitbesteden van arbozorg?
Stappenplan naar een goede bedrijfshulpverlening
Arbo, organisatiecultuur en mentaal verzuim

Meer informatie over de vakbeurs ARBO 2005, inclusief een voorlopige deelnemerslijst, is te vinden op www.arbo-rai.nl.

Amsterdam, november 2004


---
Noot voor de redactie /