Gemeente Beek


Natuurspeurtocht "Overleven in de winter" te Plinthos

Woensdagmiddag 19 januari kunnen alle kinderen en hun (groot)ouders deelnemen aan de speurtocht "Overleven in de winter". Deze vindt plaats in en rondom centrum Plinthos tussen Schinnen en Geleen en wordt georganiseerd door het Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek.

Winterspeurtocht

Ook in de wintertijd valt er in de natuur van alles te ontdekken en te beleven. Met deze speurtocht "Overleven in de winter" ontdek je hoe de dieren en planten de winter doorkomen. Zo ontdek je waar de egel, de das, de hagedissen, vogels en andere dieren in de winter verblijven. En ook hoe de dieren aan voedsel komen en zich warm houden. De meeste bomen en struiken hebben de bladeren laten vallen en lijken dood. Toch zullen ze in het voorjaar opnieuw uitspringen. Je zult merken dat als je goed kijkt dit nu al te zien is.

Kinderen tot ongeveer twaalf jaar kunnen samen met een volwassene in de bovenverdieping van de steenfabriek terecht voor enkele spelletjes over de dieren en planten in de winter. Daarna krijgen ze een speurderstas mee om zelf op het natuurterrein Plinthos te ontdekken hoe dieren en planten de winter overleven. In de tas zit een speurdersboekje met routebeschrijving en opdrachten en enkele spulletjes die onderweg nodig zijn.

De speurtocht duurt ongeveer een uur en is ook geschikt voor wandelwagens. Deelname kost een euro.
Voor meer informatie kunt u op dinsdag, woensdag en donderdag bellen met Centrum NME WM: 046 475 84 23 of kijken op de website www.cnme-wm.org.
Mutatiedatum 06/01/2005