Provincie Overijssel

Burgerluchtvaart Twente en het Regionaal Bedrijventerrein Bornerbroek centraal op politieke agenda

Op 19 januari 2005 vergadert de statencommissie Economie en Bestuur in Almelo. Tijdens deze vergadering staan de Burgerluchtvaart Twente en het Regionaal Bedrijventerrein Bornerbroek centraal op de politieke agenda.

Regionaal Bedrijventerrein Bornerbroek

Het College van Gedeputeerde Staten legt Provinciale Staten van Overijssel het voorstel voor om het Regionaal Bedrijventerrein Bornerbroek daadwerkelijk te gaan realiseren, te exploiteren en te beheren (het GO-besluit). Op 2 februari 2005 buigen Provinciale Staten zich over dit voorstel. Ook zullen de betrokken gemeenteraden een besluit nemen.

Luchthaven Twente

Het kabinet heeft in 2003 besloten de militaire vliegbasis Twente te sluiten. Een van de vraagstukken die daarmee aan de orde komt is wat er met de door Defensie af te stoten terreinen gaat gebeuren. Daarbij is de vraag of de burgerluchtvaart wordt voortgezet natuurlijk een belangrijk punt. Het College van Gedeputeerde Staten legt Provinciale Staten een voorstel voor waarin zij een aantal provinciale aspecten benoemen, en voorstellen om in te stemmen met het voortgaand overleg met Enschede, omliggende gemeenten, private partijen en rijk, gericht op het mogelijk maken van voortzetting van burgerluchtvaart volgens het ontwikkelingskader van Enschede.

Stroomlijning en sturing subsidierelaties

Het College van Gedeputeerde Staten legt Provinciale Staten het voorstel voor kennis te nemen van het proces om de provinciale subsidieverlening effectiever, toegankelijker en doelmatiger te laten verlopen. Via dit proces kan beter gestuurd worden op een sterkere relatie tussen subsidiegelden en de beoogde resultaten. Eveneens beoogt het statenvoorstel het onderscheid in verantwoordelijkheden van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten bij subsidieverlening scherp in beeld te krijgen.

Agenda's en vergaderstukken

Alle agenda's en vergaderstukken zijn te raadplegen via het stateninformatiesysteem van de provincie Overijssel. Voor overige informatie aangaande de statencommissies gelieve contact op te nemen met mevrouw Riele - Bodewes (griffie Provincie Overijssel, 038 425 13 36).
© 2005 Provincie Overijssel