Gemeente Waterland


Woensdag 19 januari vergadert de commissie Maatschappelijke Zorg over het beleid dat de gemeente wil uitzetten voor de breedtesport. Na groen licht van de commissie MZ en de gemeenteraad gaat in 2005 het project Breedtesport in de gemeente Waterland van start. Met als thema sportief op weg, wil de gemeente gezamenlijk met de Stichting Sportraad Gemeente Waterland en de sportverenigingen een impuls geven aan een samenhangend lokaal sportbeleid.

Met het breedtesportproject wil de gemeente gezamenlijk (verdere) initi Foto: prijsuitreiking sport atieven ontplooien die bijdragen aan een duurzame verbetering van het lokale sportaanbod en de jeugd in onze gemeente in staat stellen om op ieders niveau mee te gaan doen en te blijven doen aan activiteiten op het gebied van sport en bewegen.

Met een subsidie van het Ministerie van VWS en gemeentegelden is hiervoor 225.000 beschikbaar. Dit komt neer op 56.400 per jaar. De verenigingen kunnen subsidie verkrijgen voor activiteiten die ze organiseren voor de jeugd.

Het college stelt voor om dit geld te besteden aan 5 deelprojecten:
1. Verenigingsondersteuning

2. Jongeren aan zet / jeugdsportparticipatie
3. Uitbreiding schoolsport / kennismakingsactiviteiten
4. Verbetering informele sportvoorzieningen
5. Sportspektakel / vakantie-activiteit

U bent van harte welkom om de vergadering van de commissie Maatschappelijke Zorg bij te wonen. De vergadering start om 20.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis aan de Pierebaan 3. De breedtesport wordt op 24 februari door de raad besproken. Na positief besluit van de raad zullen de gemeente en de andere betrokken organisaties op verschillende wijzen bekendheid geven aan de breedtesport en de mogelijkheden om hieraan deel te nemen.