Gemeente Hulst


Persbericht - 14.01.2005

Identiteitsbewijzen bewoners De Blaauwe Hoeve en Antonius

Op 1 januari 2005 trad de Wet op de uitgebreide identificatieplicht in werking.
Dat betekent dat iedereen in Nederland van 14 jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs (paspoort, Nederlandse Identiteitskaart) moet kunnen tonen.

Voor veel bewoners van De Blaauwe Hoeve te Hulst is het echter een te zware opgave om zelf naar het stadskantoor te gaan voor een legitimatiebewijs.
Daaraan heeft de gemeente een mouw gepast. Op 19 januari 2005 gaat een medewerker van het team Bevolking van de gemeente Hulst met de aanvragen naar De Blaauwe Hoeve. Ongeveer 120 bewoners kunnen op die dag van 9.00 tot 12.00 uur een nieuw legitimatiebewijs aanvragen. Een week later worden vervolgens de legitimatiebewijzen ter plaatse bezorgd.

Reeds op 6 januari 2005 konden de bewoners hun pasfoto laten maken. Hiervoor had de directie van De Blaauwe Hoeve een fotograaf gevraagd.

In het Woonzorgcentrum Antonius te Kloosterzande is een medewerker van het team Bevolking langs geweest met de aanvragen. 51 bewoners hebben de aanvraag reeds ingediend. Op donderdag 20 januari 2005 kunnen de overige bewoners een nieuw legitimatiebewijs aanvragen.

De uitgebreide identificatieplicht is tot stand gekomen met het doel om Nederland veiliger te maken en het terugdringen van de criminaliteit te bevorderen.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl