Gemeente Deventer

Week 3, 17 januari 2005

Deventer opent eerste bedrijfsverzamelgebouw voor werk en inkomen in overijssel

Als eerste gemeente in de provincie Overijssel opent Deventer een bedrijfsverzamelgebouw voor werk en inkomen. De gemeente Deventer, het CWI en het UWV gaan gezamenlijk vanuit dit gebouw alle diensten op het gebied van werk en inkomen aanbieden. In het gebouw, aan de Smedenstraat 280, was het CWI al gevestigd. Op woensdag 19 januari wordt het gebouw feestelijk in gebruik genomen.

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer nam in 2001 het besluit om een Bedrijfsverzamelgebouw in Deventer te vormen. Daarbij gingen al gauw de gedachten uit naar het pand waar het CWI is gevestigd. Dat pand leek aanvankelijk te klein om alle medewerkers te kunnen huisvesten. Met het vrijkomen van ruimte aan de Gibsonstraat veranderde die situatie. Muren werden doorgebroken en daarmee ontstond een geheel nieuw gebouw. Op de begane grond vinden de klantcontacten van het CWI plaats. De klanten van de sector Sociale Voorzieningen kunnen terecht op de tweede verdieping.

Door het bundelen van instellingen op het gebied van werk en inkomen ontstaat in de praktijk een nauwere samenwerking. Zaken worden beter op elkaar afgestemd en trage processen tussen de instellingen worden aangepakt. Zodoende wordt de klant directer benaderd en kan hij of zij sneller aan het werk worden geholpen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stimuleert de vorming van bedrijfsverzamelgebouwen in het land.

Het is de bedoeling het bedrijfsverzamelgebouw de komende jaren verder uit te breiden met instellingen op het gebied van werk en inkomen, bijvoorbeeld met reïntegratiebedrijven.

Publicatiedatum: 17-1-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 17 januari 2005