Technische Universiteit Delft

Water Research Centre Delft organiseert jaarsymposium

Gebroeders Das: water is de oplossing

De bekende futurologen Robbert en Rudolf Das zullen op woensdag 19 januari een bijzondere toekomstvisie geven op het jaarsymposium van het Water Research Centre Delft. In dit Research Centre is sinds 2003 al het watergerelateerde onderzoek van de TU Delft gebundeld.

De tweelingbroers Das zullen op het jaarsymposium een multimedia-presentatie van circa vijftig minuten verzorgen. Robbert en Rudolf Das zijn al jaren de bekendste futurologen van Nederland. De Dassen zoeken naar creatieve oplossingen voor problemen op zeer uiteenlopende gebieden, zoals infrastructuur, land- en tuinbouw, vergrijzing en gezondheidszorg. Volgens Robbert en Rudolf Das ligt de oplossing voor deze, en nog vele andere problemen, vaak op het water.

Deze aanpak presenteerden zij ook in hun recent verschenen boek Toekomstflitsen; visies op onze waterplaneet. Met behulp van gedetailleerde tekeningen presenteren zij daarin hun visionaire technische ideeën. Voorbeelden daarvan, die gedeeltelijk ook al navolging hebben gekregen, zijn drijvende kassen in wateroverloopgebieden, bewoonbare bruggen en een waterstofcentrale op zee. Zoals gezegd stellen de gebroeders Das steeds weer het element water centraal bij hun technische oplossingen.

Naast de gebroeders Das zullen op het symposium onder meer prof.dr.ir. Marcel Stive, voorzitter van het Delft Research Centre Water, en Chris Zevenbergen van Dura Vermeer Business Development het woord voeren over nieuwe ontwikkelingen die mogelijk het werk van de gebroeders Das in de toekomst ondersteunen. Naast deze toekomstvisies komen natuurlijk ook huidige problemen en hun mogelijke oplossingen aan bod in diversie workshops, een kennismarkt en discussies. Hoe geven we nu bijvoorbeeld ruimte aan water nu Nederland dichter bebouwd raakt? Het jaarsymposium van het Water Research Centre Delft vindt plaats op woensdag 19 januari vanaf 13.30 uur in de Aula van de TU Delft.



Technische Universiteit Delft