Gemeente Roermond

Uitreiking Iris-cheques "Hebben we contact?"

In het najaar van 2004 heeft een onderzoek naar het bereik en de effectiviteit van de belangrijkste communicatiemiddelen van de gemeente Roermond plaatsgevonden. Onder de respondenten die hieraan hebben mee hebben gewerkt zijn vijf Iris-cheques ter waarde van 50,- per stuk verloot. Deze worden op woensdag 19 januari 2005 door wethouder L. Imkamp (Communicatie) uitgereikt.

Het onderzoek naar het bereik en de effectiviteit van de communicatiemiddelen van de gemeente Roermond heeft plaatsgevonden in de vorm van een schriftelijke enquête onder 2500 inwoners. Hiervoor is een steekproef genomen uit de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Uit de wijken van de gemeente Roermond is een evenredig aantal personen van 18 jaar en ouder aangeschreven.

Van de 2500 verzonden enquêteformulieren zijn er een kleine duizend retour ontvangen. Dit retourpercentage van bijna 40% is relatief hoog voor een schriftelijk onderzoek. Uit de respondenten die het enquêteformulier retour hebben gezonden zijn vijf personen getrokken die elk een Iris-cheque ter waarde van 50,- hebben gewonnen.

Burgerparticipatie is belangrijker dan ooit. Vooral de interactie tussen de lokale overheid en burgers is van groot belang. Door het onderzoek, dat is uitgevoerd onder de naam "Hebben we contact?" krijgt de gemeente Roermond inzicht in de interactie tussen burgers en bestuurders.

De communicatiemiddelen die in het onderzoek zijn meegenomen zijn: de RoerMondpagina (in de Trompetter), de Stadskrant, de raadsvergaderingen op televisie, de gemeentelijke website (www.roermond.nl), bewonersbrieven en de stadsgids. Publicatiedatum: 17.01.2005 Bijgewerkt: 17.01.2005