Time : 5:30:02 PM
Date : Monday, January 17, 2005
Sender Name: VREG

Uitnodiging persconferentie VREG - De ervaringen van Vlaamsebedrijven op de vrijgemaakte energiemarkt

Woensdag 19 januari 2005

De VREG nodigt u uit op de voorstelling van de resultaten van de enquête die uitgevoerd werd bij Vlaamse bedrijven met 10 tot 500 werknemers.

Het onderzoek peilde naar de ervaringen van de Vlaamse bedrijven met de liberalisering van de Vlaamse energiemarkt.

De resultaten zijn gebaseerd op 900 volledige antwoorden van bedrijven. Voor het eerst werd bij de bedrijven gevraagd naar de situatie m.b.t. elektriciteit en aardgas.

Er werd onder meer gevraagd naar het gedrag van de ondernemingen betreffende het al dan niet bewust kiezen van een energieleverancier. Wat was de motivatie om te kiezen, of om niet te kiezen? Hebben de bedrijven moeilijkheden ondervonden bij het veranderen van leverancier? Hoe percipiëren ze de evolutie van de energieprijs? En hebben de bedrijven een voorkeur voor groene stroom?

De persconferentie vindt plaats op woensdag 19 januari 2005 om 10 u 30 in de lokalen van de VREG, Koning Albert II-laan 7, North Plaza B, 1210 Brussel.

De VREG is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, via het Noordstation of metro Rogier.

Parkeergelegenheid is beschikbaar in het gebouw op niveau -2. U moet zich aanmelden bij het binnenrijden. Een plan ter situering van de kantoren van de VREG is beschikbaar op onze website: www.vreg.be.