Gemeente Meerssen


Oproep: mensen die willen helpen zoeken, moeten zich eerst melden bij kazerne Geulle

Zoekactie Brandweer Meerssen naar vermiste Bundenaar

Brandweer Meerssen gaat morgen, woensdag 19 januari een grootschalige zoekactie houden naar de vermiste Bundenaar Lou Janssen. De Bundenaar is vermist sinds het ongeluk met het plezierjacht bij de stuw in Borgharen op zondag 9 januari. De zoekactie zal plaatsvinden in en langs de Maas in het gebied tussen Voulwames en de gemeente Stein. De actie wordt gecoördineerd door Brandweer Meerssen vanuit de brandweerkazerne in Geulle en begint om 0 8.30uur.

Oproep
Brandweer Meerssen roept mensen die willen helpen bij de zoekactie dringend op zich woensdag 19 januari éérst om 08.30 uur te melden bij de Brandweerkazerne in Geulle (Broekhoven 1 b). De zoekactie wordt van hieruit gecoördineerd.

In de kazerne worden de burgers ontvangen en krijgen gerichte aanwijzingen mbt de zoekactie. De vrijwilligers krijgen instructies over wat ze wel en niet mogen doen, in welk deelgebied langs de Maasoever ze moeten zoeken en hoe ze iets moeten melden bij de brandweer. De mensen worden opgedeeld in groepen met elk een coördinator. De coördinator neemt contact op met de hulpverleningsdiensten als er een stoffelijk overschot wordt gevonden. Burgers die willen helpen wordt geadviseerd hun mobiele telefoon mee te nemen.

In de brandweerkazerne Geulle zijn hulpverleners van Slachtofferhulp aanwezig voor geestelijke bijstand.

Stuw dicht
Van 09.00-12.00 uur gaat de stuw in Borgharen dicht. Het waterpeil in de Maas zal dan gaan zakken. Vanaf de stuw tot bij Itteren wordt de Maas en de oevers van de Maas afgezocht door de hulpdiensten (politie, brandweer uit Nederland en België). Vanaf Itteren verder stroomafwaarts wordt de walkant aan Nederlandse zijde afgezocht door vrijwilligers. Om 12.00 uur gaat de stuw weer open. De zoekactie zal echter nog doorgaan totdat de avond valt.