Politie Hollands Midden

Katwijk Verkeersongeval

Dinsdag 18 januari omstreeks 16.00 uur vond op de kruising Blekerstraat/Heerenweg een verkeersongeval plaats. Een 46-jarige automobiliste uit Katwijk reed vanaf de Blekerstraat de kruising op. Zij verleende geen voorrang aan een van rechts komende automobilist uit Hoogmade. Een aanrijding was het gevolg. Een 50-jarige vrouw, inzittende van de 77-jarige automobilist, werd met nekletsel overgebracht naar het LUMC. De Katwijkse werd ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd.

Leiden Gewapende overval

Dinsdag 18 januari vond omstreeks 17.15 uur een gewapende overval plaats op een bedrijf aan de Kooilaan. Een man van ongeveer 30 á 40 jaar kwam de zaak binnen, liep door naar de toonbank en eiste onder bedreiging van een steekvoorwerp een geldbedrag van een medewerkster. Vermoedelijk omdat de vrouw geen aanstalte maakte om geld te geven is de man er uiteindelijk vandoor gegaan. De man liep weg in de richting van de Medusastraat. De man zou rond 17.00 uur al bij de lantaarnpaal op de hoek van de Kooilaan hebben gestaan. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

Zoeterwoude/Alphen a/d Rijn Gewapende overval Dinsdagavond 18 januari vond een gewapende overval plaats op een 38-jarige man uit Zoeterwoude. De man verliet rond 19.30 uur zijn bedrijf aan de Industrieweg. Vermoedelijk drie gewapende mannen met bivakmutsen vervielen hem op dat moment. Bij de overval werd een geldbedrag buitgemaakt. De man sloeg na zijn overval alarm. Agenten hielden rond 20.30 uur aan de Hoorn in Alphen aan den Rijn in een auto twee mannen uit Alphen aan den Rijn en Bodegraven aan. Een derde inzittende ging er vandoor. De politie dacht met deze aanhouding twee van de drie overvallers te pakken te hebben. Al snel bleek dit tweetal niets met de overval te maken te hebben. Met excuses mochten ze snel weer het bureau verlaten. Waarom de derde er vandoor ging is de politie niet bekend. De politie stelt een nader onderzoek naar de overval in.

Leiden Aanrijding Een 15-jarig meisje uit Leiden werd dinsdag 18 januari rond 19.05 uur op haar fiets op de Breestraat aangereden door een 24-jarige automobilist uit Leiderdorp. Het meisje stak vanuit de Vrouwesteeg de Breestraat over. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Moordrecht Aanrijding (vervolg) Bij de aanrijding dinsdagmiddag 18 januari op de Schielands Hoge Zeedijk waren betrokken een 40-jarige vrouw uit Moordrecht, haar bij haar in de auto zittend 8-jarig dochtertje en een 48-jarige vrachtautobestuurder uit Moordrecht. De vrouw is met bekken- en beenletsel en haar dochtertje met onbekend letserl overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De bestuurder van de vrachtauto bleef ongedeerd. Zowel de personenauto van de vrouw als de vrachtauto raakten van de Dijk af. Onderzocht wordt of een uitwijkmanouevre voor op de dijk stilstaande auto's de vrouw fataal is geworden. Zij kwam daardoor op de andere weghelft waar op dat moment de vrachtauto naderde. Takelwerkzaamheden duurde tot laat in de avond. Rond 22.00 uur werd de weg weer voor al het verkeer opengesteld.

Waddinxveen Beroofd van tas

Dinsdag 18 januari even voor 16.00 uur is een 75-jarige vrouw uit Waddinxveen beroofd van haar tas. De vrouw liep over de Stationsstraat in de richting van het gemeentehuis toen zij van achteren hard werd geduwd. De vrouw zag dat haar tas weggetrokken door een jongen van ongeveer 17 jaar. De jongen rende hierna weg in de richting van het Warnaarplantsoen. De politie heeft in de omgeving een zoekslag verricht. Er werd geen aanhouding verricht. De tas van de vrouw werd even later door een fietser gevonden op het fietspad achter het station. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

----------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 19 januari 2005

(

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326