Gemeente Zwolle

Un Stap Dilanti: een stap voorwaarts:Jonge Antillianen krijgen eigen huissleutel

Het project Un Stap Dilanti helpt jonge Antillianen en Arubanen om zich staande te houden in de Nederlandse samenleving. De gemeente Zwolle ondersteunt de jongeren met huisvesting, met een leerwerk-traject, dat leidt naar een beroep en werk. Dit alles gebeurt onder intensieve begeleiding. De jongeren werken zelf twee jaar keihard aan hun ontwikkeling en opleiding. Hierbij is het sleutelwoord: motivatie. Op woensdag 19 januari 2005 om 11.45 uur reikt wethouder Peter Pot van jeugdzaken de
-sleutels tot succes- uit aan de eerste zes deelnemers aan het project, dat in het Nederlands -een stap voorwaarts- betekent. Dit gebeurt in wijkcentrum Holtenbroek, Beethovenlaan 338 in Zwolle. U bent hierbij van harte welkom.

Het project Un Stap Dilanti maakt onderdeel uit van de totale Zwolse aanpak voor Antillianen en Arubanen, het project 'Een Nieuwe Zwolse A/Anpak'. Hierin wordt de problematiek rond de Antillianen en Arubanen aangepakt. Een Stap Dilanti is een project voor begeleid wonen voor Antilliaanse en Arubaanse jongeren. Het gaat om alleenstaande Antilliaanse en Arubaanse jongeren tussen de 18 en 25 jaar, die in Zwolle verblijven of nieuw komen in de stad. Deze jongeren hebben problemen op verschillende gebieden. Het grootste probleem is vaak de eigen woonruimte. Zij zwerven of hoppen van het ene familielid naar het andere. Door het niet of nauwelijks gehuisvest zijn, komen deze jongeren ook niet toe aan andere zaken, zoals leren of werken. Daarom biedt het project Un Stap Dilanti deze jongeren een eigen woonruimte met intensieve begeleiding. De eigen inzet van de jongeren is van groot belang. De jongeren, die nu de sleutel krijgen van de eigen woonruimte, zijn gemotiveerd en gaan op weg naar hun eigen succes.


---