Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Bericht uit het college college van Capelle aan den IJssel

datum:
18 januari 2005

nummer:
3

|                                                                              |
Op dinsdag 18 januari 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Herziening aanwijzingsbesluiten heffingsambtenaar en invorderingsambtenaar Het college heeft besloten het unithoofd Belastingen aan te wijzen als heffingsambtenaar en het unithoofd Financiële Administratie aan te wijzen als invorderingsambtenaar. Dit in verband met onder andere de vervanging van de reinigingsrechten door afvalstoffenheffing en de invoering van de logiesbelasting.

Spoedaanvraag bestuur RVKO
Het college nam kennis van de inschrijvingen van de leerlingen van de Montessorischool bij de Rooms Katholieke basisschool Pieter Bas. Dit per 1 augustus 2004 en omdat de Montessorischool te weinig leerlingen had. Daardoor stopte de bekostiging. Pieter Bas kampt nu met een tekort aan lokalen. Het college gaat akkoord met het aanbod van het bestuur van de Montessorischool om de 'eigen' leegstaande leslokalen in gebruik te geven aan het bestuur van Pieter Bas.

Gunning aanschaf Document Managementsysteem
Het college besloot het leveren van een Document Managementsysteem te gunnen aan Circle Software Groep. Overige aanbieders die zich op deze Europese aanbesteding inschreven, worden afgewezen.

Aanvraag bouwvergunning De Ruijterstraat
Door een aantal omwonenden en de buurtgroep Capelle West is tegen het verlenen van vrijstelling voor het vergroten van woningen aan De Ruijterstraat 25 en 27 zienswijzen ingediend. De zienswijzen vormen voor het college geen aanleiding af te zien van het verlenen van de gevraagde bouwvergunning.

Maatregelen Woonboulevard Capelle
Het college nam kennis van de verkeerskundige rapportages van bureau SOAB. Het college stemde in met de verdere uitwerking van de voorgestelde maatregelen als een betere verkeersstructuur realiseren en een andere inrichting van de buitenruimte. Dit in samenwerking met de Vereniging Woonboulevard Capelle.

Overdracht erfpachtrecht De Blinkert
De vertegenwoordiger van De Blinkert BV verzocht het college of ze het genomen besluit over de overdracht van het erfpachtrecht op een gedeelte van de Blinkertlocatie wilde heroverwegen. Het college besloot niet alsnog toestemming te geven.

Brief De Blinkert inzake Vangnetregeling schoolzwemmen De vertegenwoordiger van de Blinkert BV vraagt zich af of hij gehouden kan worden aan artikel 6 van de - in 1984 - met de gemeente afgesloten erfpachtovereenkomst. Dit door het collegebesluit de Vangnetregeling schoolzwemmen te wijzigen en schoolzwemmen aan te besteden. Artikel 6 gaat in op het 'voorzover nodig' inroosteren van onder andere schoolzwemmen. Het college besliste dat de Blinkert zich wel aan de erfpachtovereenkomst moet houden, omdat de wijziging niets verandert aan de inhoud van artikel 6.


---