Politie Groningen

Persberichten woensdag 19 januari 2005

provincie Groningen, 19-01-2005 -

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdagavond op de Winsumerweg een snelheidscontrole gehouden. Van de in totaal 687 gepasseerde autos reden 110 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Tussen 17.00 en 21.00 uur hield de politie op meerdere locaties in de stad een snelheidscontrole. Op de Bedumerweg, Noorderstationstraat, Asingastraat, Damsterdiep en Antonius Deusinglaan werden in totaal 230 voertuigen gecontroleerd. Twaalf bestuurders reden te hard. De snelste rijder reed 77 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Groningen: dronken man voor belediging aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht op het Gedempte Zuiderdiep een 33-jarige man uit Slochteren aangehouden voor belediging en openbare dronkenschap. De Slochtenaar beledigde zonder enige aanleiding agenten, die in een politieauto passeerden. De verdachte werd ingerekend en bleek tevens behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: veelpleger aangehouden
Op de Petrus Campersingel heeft de politie dinsdagavond een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Een politieagent zag een hem ambtshalve bekende Stadjer een supermarkt aan het Gedempte Zuiderdiep binnengaan. Binnen een minuut kwam de veelpleger weer naar buiten en hield de man één van zijn armen stijf tegen zijn lichaam. De verdachte werd uiteindelijk op de Petrus Campersingel staandegehouden. In zijn binnenzak had hij een fles port zitten. De man werd vervolgens ingesloten. Hij zal worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: fietser door rood, aanrijding gevolg
Een 46-jarige man uit Groningen is dinsdagavond op de kruising Sint Walburgstraat met de Turfsingel licht gewond geraakt bij een ongeval. De Stadjer fietste op de kruising door het rode licht en werd vervolgens door een 46-jarige automobilist uit Hoogezand aangereden. Door de aanrijding had de fietser last van zijn rug gekregen. De man kon na behandeling door het ambulancepersoneel zijn weg vervolgen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de fietser.

Regioberichten volgen later