Ingezonden persbericht


Persbericht - 19 januari 2005

Van der Hoeven moet wachten

AMSTERDAM, 19 januari - In de zaak die loopt tussen Ahold en oud-bestuurders Cees van der Hoeven en Michiel Meurs komt voorlopig geen uitspraak.

Dat zegt Peter Wakkie, juridisch topman van Ahold, deze week in Elsevier.

De kwestie draait om eventuele ontslagvergoedingen voor Van der Hoeven en Meurs, die begin 2003 het veld moesten r uimenbijAhold,nadatdeboekhoudfraudebijhetconcernaanhetlichtkwam.Onafhankelijkedeskundigenmoetendaarovereenoordeelvellen.

'In deze arbitragezaak valt geen uitspraak te verwachten, voordat de strafzaak tegen hen is afgerond,' zegt Wakkie.

In die strafzaak, die vooral om de valse consolidatie van de Scandinavische Ahold-deelneming ICA gaat, zijn de feiten volgens Wakkie helder. Er zijn geheime contracten (de zogeheten sideletters) met data en handtekeningen erop die belastend zijn voor de voormalige Ahold-top.

'Maar wie nu wat geweten heeft op welk moment, en welke impact die kennis had, daarover lopen nog een heleboel verklaringen door elkaar,' zegt Wakkie.

Aholds topjurist is er verder van overtuigd dat de jaarrekeningenprocedure die beleggersvereniging VEB bij de Ondernemingskamer heeft aangespannen, kansloos is.

De aanwijzingen daarvoor haalt Wakkie uit een beschikking van de Ondernemingskamer van twee weken terug. Wakkie: 'De jaarrekeningenprocedure van de VEB moet van tafel. Die maakt wat mij betreft geen enkele kans.'

Noot voor journalisten:
De volledige tekst van het interview is op te vragen bij het redactiesecretariaat van Elsevier: 020 - 515 99 44.